Jump to content
  • 0

MikroTik hAP ax lite LTE6 конфигуриране...Помощ.

maestro66

Въпрос

Здравейте,от скоро  съм  собственик на  hAP ax lite LTE6.Ползвам го на село с доставчик на  мобилен нет от виваком,Интернета  ми е ограничен до 20гб и понякога  не ми достига  при гледане  на  HD  телевизия . на  телефона   си имам неограничен  интернет  и бих искал  да  го  настроя така  че  като  се появя  рутера  да си дърпа  от моя  нет,а  от  виваком  като ме  няма  ,основно  за  камерите..  Т.е.  искам  да   приема през WI-FI  нета  от  телефона ми.Имам инсталиран WinBox.Рутера е ъпгрейдван до   ROUTER OS 7  7.20.6....Ако може  стъпка  по стъпка..  че  все нещо пропущам...поне  30 пъти    го възстановямам  на  фабрични насройки...има  зададена  фабрична  конфигурация за  работа с  LTE 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 отговори на този въпрос

Recommended Posts

• 0
  • Администратор

Ами нека dhcp client , който е за WIFI маршрута до всички дестинации/ласт рисорт да е с метрика 1, а този на LTE да бъде с метрика 2 в профила по подразбиране , който е в LTE APNs меню! Слагате LTE и WiFi интерфейса в адрес листа WANs и променяте с него лист firewall за да работи и с двата доставчика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Ако някой ясновидец ми беше подсказал преди 20 години, че от WIFI на рутера си ще се свързвам с мобилния телефон който ще ми доставя Интернет през 4G за да гледам HD канали на TV щях да го обява за луд лъжепророк ! Сега да се върнем на въпроса: - Какво качество на връзката до Глобалната Мрежа очакваш с описаната топология ?!?!?! като само трите NAT-а: рутера, телефона и мобилния оператор ще убият всичко през така и така скопеното 4G (Ако е село се предполага, че няма 5G) и то с WIFI клиент. Опитвам се да си представя съдбата на един мрежов пакет пътувайки от stream сървъра до TVbox-a и не мога ...

TVbox-а, с WIFI ли го свързваш към hAP ax lite LTE6 или с Ethernet, защото ако е WIFI няма да стане по простата причина, че вече е клиент който се връзва към телефона. Дори и да е Ethernet и успееш да направиш някаква връзка силно се съмнявам, че ще имаш услуга. Stream услугите искат качествен Интернет, не става въпрос за скорост, неограничен и т. н. SpeedTest може да ти показва добра скорост но не ти показва колизията, неполучени пакети, повторно изпратени такива регистрирани като грешки в интерфеиса на мрежовото ти устройство което е типично за 4G.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

забиваш телефона с кабела на рутера и му активираш титеринг по USB 

в твоя случай ще трябва и автоматично превключване.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор
Преди 15 часа, ianiovski написа:

@111111  Ако е с iPhone трудна работа, аз ударих на камък със споделяне на интернет през USB кабела. 

А на Мак работи ли?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.