koko Публикувано 20 Септември Доклад Сподели Публикувано 20 Септември Здравейте, От известно време ми изпадат клипчета с това въпросно сфп олт и реших да го пробвам. https://www.aliexpress.com/item/1005009647217321.html Пробвах го с няколко xPON ону-та на VSOL. Всичките дават, че се регистрират но трафик не тръгва. Пробвах сфп-то на тъпа медия, на микротик и на тплинк но разлика няма. Някой има ли някаква идея? Поздрави Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 21 Септември Администратор Доклад Сподели Отговорено 21 Септември Понеже пише че е бриджнато виж на кой VLAN трябва да е трафика. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko Отговорено 22 Септември Автор Доклад Сподели Отговорено 22 Септември Пише "transparent transmission of all vlans" . Въртях с влан и без . На порта виждам само мак адреса на сфп-то. Има някакъв глупав тоол , който чете сфп-то по мак. Вижда ОНУ-то онлайн. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
byte Отговорено 22 Септември Доклад Сподели Отговорено 22 Септември Tag/untag при OLT-то ли правиш ? Аз имах такъв проблем със SFP Stick на VSOL 2801F, през което чист трафик (без таг) не минава. Ако му дам то да прави tagging/untagging - работи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko Отговорено 23 Септември Автор Доклад Сподели Отговорено 23 Септември На олт-то не може нищо да правиш. На суича преди олт-то тагвам трафика за проба. Днес опитах ЗТЕ и хаувей ГПОН. Те работят и с влан и без влан. Всол отново не тръгна. Явно драмата е с тях, препратих и на китайците да видим какво ще кажат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stancheff Отговорено 25 Септември Доклад Сподели Отговорено 25 Септември На 23.09.2025 г. at 18:45, koko написа: На олт-то не може нищо да правиш. На суича преди олт-то тагвам трафика за проба. Днес опитах ЗТЕ и хаувей ГПОН. Те работят и с влан и без влан. Всол отново не тръгна. Явно драмата е с тях, препратих и на китайците да видим какво ще кажат. Значи трябва да се купуват чисти GPON онута а не xPON, както и да е, от линка, който си пуснал ми излиза цена 150лв. , намалена от 226лв. Даже и да е 150, пак е по-неизгодно, отколкото да си купиш цяло 16 портово ОЛТ. От друга страна, имам стари 8 и 24 портови SFP суичове, които биха могли да се ползват за нещо, но не е ясно дали ще им стигне тока, пук и дали изобщо ще са съвместими. Даже и да станат, сметката пак няма да излезе, ако за тези джаджи ще трябва да им се купуват отделно GPON онута. Пук и мониторинга отива на кино. Абе интересна джаджа, ако в някое забутано място имаш 20-30 клиенти и не ти се купува нормално ОЛТ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko Отговорено 25 Септември Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Септември тези дни ще я тествам с някое чисто GPON VSOL. аз я взех точно за проба на точки с 5-10 клиента. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
byte Отговорено 15 Октомври Доклад Сподели Отговорено 15 Октомври Днес пробвах това: https://danimpex.com/index.php?route=product/product&product_id=1558 Приема коректно vlan настройките от шасито. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване