Колеги, въпросната карта съм я инсталирал и прави някакви проблеми.
Когато през нея прекарвах целия трафик за към сървърите и мине не мине 1-2 дни и порта за към сървърите (DMZ-условно) забива.
Ако отида на конкретния порт и го изключа и включа всичко си тръгва по нормално му.
Най-странното, че винаги порта за към сърърите забива, преместих сървърите върху друг порт на същата карта и след няма 1 ден пак забива по същия начин.
За това се принудих да ги преместя на друга мрежова карта, както си работеше до преди поставянето на RB44GV, но в крайна сметка за това я закупих, защото не достигат PCI портовете за еднопортови мрежови карти.
Сега използвам D-link DGE-530 за DMZ-то и върху другите 3 парта на RB44GV други услуги и няма проблеми.
С D-link-а прекарвам около 200Мbps сигурни, като горе долу пика, който съм постигал е 302Мbps :)
RB44GV и проблем
Started By BO, 28 яну 2009 11:16
6 отговора на тази тема
Публикувано 28 януари 2009 - 11:16
Публикувано 01 май 2009 - 11:50
Кой порт забива? Как го рестартираш? Какъв трафик прекарваш? Дали нямаш проблеми с охлаждане и/или драйвери? Захранване? Нужда от друга дънна платка за по-добро захранване?
Публикувано 11 май 2009 - 12:18
Колеги, въпросната карта съм я инсталирал и прави някакви проблеми.
Когато през нея прекарвах целия трафик за към сървърите и мине не мине 1-2 дни и порта за към сървърите (DMZ-условно) забива.
Ако отида на конкретния порт и го изключа и включа всичко си тръгва по нормално му.
Най-странното, че винаги порта за към сърърите забива, преместих сървърите върху друг порт на същата карта и след няма 1 ден пак забива по същия начин.
За това се принудих да ги преместя на друга мрежова карта, както си работеше до преди поставянето на RB44GV, но в крайна сметка за това я закупих, защото не достигат PCI портовете за еднопортови мрежови карти.
Сега използвам D-link DGE-530 за DMZ-то и върху другите 3 парта на RB44GV други услуги и няма проблеми.
С D-link-а прекарвам около 200Мbps сигурни, като горе долу пика, който съм постигал е 302Мbps :)
От два дни се мъча с RB44 за жалост и при мен дава този проблем, с тази разлика нямам DMZ а eoip-tunnel но така илииначе не може да навърти 24 часа без проблем.
Публикувано 11 май 2009 - 13:15
Проверихте ли температурите и захранванията ? ;)
Публикувано 04 юни 2009 - 10:23
Да се завърна отново тук.
Вече на 1 месец въпросната карта ми работи на пълни обороти и няма проблем.
Рутерът е същия. Само суича след нея не някой нискобюджетен Д-Линк, а е най-скъпия Л3 Линксис. Сигурно това има значение.
Въпросната карта работи с абсолютни пълни обороти.
Два по два порта с в боундинг, след това двата получаващи се интерфейса са в бридж. Доста трафик прекарвам през тази конфигурация и за сега няма проблем.
Вече на 1 месец въпросната карта ми работи на пълни обороти и няма проблем.
Рутерът е същия. Само суича след нея не някой нискобюджетен Д-Линк, а е най-скъпия Л3 Линксис. Сигурно това има значение.
Въпросната карта работи с абсолютни пълни обороти.
Два по два порта с в боундинг, след това двата получаващи се интерфейса са в бридж. Доста трафик прекарвам през тази конфигурация и за сега няма проблем.
Публикувано 23 октомври 2011 - 13:06
Колко трафик удря тази карта като максимум ?
Този пост е редактиран от NetworkPro: 23 октомври 2011 - 13:06
Тия дни не подхващам нови проекти. Обърнете се към колегите от форума.
Купи си нещо от мен mikrotik-bg.net/topic/1975-всичко-което-продавам
Купи си нещо от мен mikrotik-bg.net/topic/1975-всичко-което-продавам
Публикувано 23 октомври 2011 - 20:35
с такава карта машината в момента има над 4 месеца ъптаим
не вярвам да е проблема в картата
не вярвам да е проблема в картата

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа
ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ
Подобни теми
| Тема | Форум | Автор | Общо | Последно мнение | |
|---|---|---|---|---|---|
Проблем с DHCP и leases |