Jump to content

RB750UP не тръгва след упдейт


Recommended Posts

Здравейте колеги

Взех един рутерборд RB750Up, с надеждата да го оправя, Проблема  му е че са се опитали да го упдейтнат с Winbox от версия 6.19 на 6.38 и нещо не се е получило. В момента след като му включа захранването всички диоди светват и дотам. Пробвах със задържането на резет бутона но няма промяна. Не се засича и с netInstall. Имам един интерфейст за RS232  и понеже видя пинчетата на дъното за интефейста го вързах но пак нищо не получавам в конзолата на путито. Някой може ли да помогне ?

Поздрави

Link to post
Share on other sites

Не са му ъпдейтнали биоса/нанд-а/.

През RS 232 трябва да се види.На правилния сом порт ли го търсиш?

Link to post
Share on other sites

Да това го проверих в устройствата. На дъното имаше 4 капки на които пише Tx, Rx, GND и 3V. Последния не съм го закачвал а от кабела съответно разменя интерфейсите Tx на рутера вързах към Rx на кабела и съответно Rx на рутера към Tx на кабела. връзвам се с путито да слуша и като го пусна и да е и пуснат ...

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

А чип има ли запоен на дънцето на борда който да превежда командите?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to post
Share on other sites

За RS232 интефейса ли имате в предвид. Той е USB към RS232  с него съм флашвал ТП-Линк с OPENWRT. Иначе на рутербора нне съм слагал чип ако това имате в предвид. Явно не съм наясно май ;-)

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

UART Интерфейса е изключен трябва да пробваш през другия интерфейс

ето един подобен на твоя казус

http://forum.nag.ru/forum/index.php?showtopic=99436&st=0

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to post
Share on other sites

Благодаря. Започвам да чета. Да питам ако ви се занимава колко би струвало да го оправите ?

Link to post
Share on other sites

Аз имам един 750гл на който съм му извадил уарт-а но така и успях да направя комуникация. С един д линк имам без проблем. Ползвам го за тестове. Идеята беше да ползвам 750. Как му се пуска уарта?

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

Пишете на офишъл съпорта лошото е че след ексцесиите с поялник на дали.

 

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to post
Share on other sites
Преди 1 час, Msj написа:

каква е цената ?

90 лева  e за routerboard 750GL

имам и  routerboard 750 2 бр.  -  Изгодно в Отлично Състояние. цена за всеки по отделно 55 лева цена за двата общо 100 лева !

Edited by wowefect
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Similar Content

    • master
      By master
      Търся работещи без ремонти, град Варна О886811477.
    • mdimitrov
      By mdimitrov
      Здравейте, потърсих из форума, но не срещнах подобна тема свързана с RB750 и Status Led индикациите за портовете.
      Опитах с дефинирането на тригери да накарам индикацията за всеки порт да показва активноста на порта, но без успех.
      Това проблем на поддръжка на борда ли е или проблема е в настройките? При RB750GL всичко е Ок по подразбиране с индикацията.
      С последна версия на RouterOS 6.9  е борда.
      Благодаря!
    • master
      By master
      Преди малко ъпгрейтнах въпросния рутер и всичко си е наред на пръв поглед. Но като пусна пинг от него до някой от неговите IP адреси т.е. на неговите интерфейси показва 5-6ms което е абсурдно.
      При пинг до друг IP адрес който е някъде по мрежата показва 1-2 което си е нормално като се има на предвид, че минава през лан и wifi та.
      Някаква идея ?
       
      п.п. При 5.25 няма такъв проблем като си дам пинг до негов адрес си е 0ms.
    • master
      By master
      Никога не съм го чувал да пилка, а и по спомен вътре нямаше бъзерче. Защо в пдф-а е написано, че има?

      http://routerboard.com/pdf/258/rb750.pdf
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.