Jump to content

Странен проблем с P2MP


Recommended Posts

Здравейте, схемата е следната АП с булет м5, клиенти с решетки м5 - до скоро всичко беше супер 150/150 и доста мегабити. От няколко дена само един от клиентите вечер става от -60 на -90 -92 и съответно му падат рейтовете. На другия ден всичко е наред и вечер пак.. Ако нещо го шумеше щяха и другите да имат същия проблем тъйкато са много близо един до друг. Канали са сменяни, а километрите са 10.

Взех да се чудя за проблем със самото радио.

Edited by master

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
JohnTRIVOLTA

Най-вероятно радиото се е скапало на клиентското устройство , дето се вика вечер нещата дори трябва да се оправят!

Link to post
Share on other sites
stanstanyov

Прилича на лош контакт при температурни разширения. Имал съм такива случаи - например някъде окислен конектор, през деня, като го напече, се разширява и контактува добре, а вечер на хлад се свижа и започва да губи контакт, при което ефекта е слаб сигнал. Същото става и от хлабав кримп или студена спойка.

Link to post
Share on other sites

Преди малко се връщам от там, появили са се няколко дървета пред линка но в момента е 150/150 и реален тцп трафик 65мегабита. Довечера пак ще падне най-вероятно. Тезни дни ще се направи висока стойка да мине над дърветата и ако така не се оправи ще се сменя устройството. За конекторите съм съгласен но в случая е AirGrid M5 и може просто да има проблем по платката някъде от същото естество. Другото което се сещам е вечер дърветата да са по-влажни и от там да пада сигнала.

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
stanstanyov

Хах, дървета... Напълно е възможно, особено ако е планинско и вечер пада обилна роса. Аз пък имах един линк, минаващ близко покрай една топола. При тихо време - идеално. Обаче като задуха и ставаше "тука има, тука нема". :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Много ме съмнява да е от дърветата!Колега аз има същия проблем преди няколко месеца започна на места където ефира е перфектен.PTP  с микротици на 6 км се виждат на -50,-49 .Станели вечер не могат да прекарат 2 мб/пс.Какво ли не съм правил (сменях радиа,кабели и прочия) и не се оправи.Решихме да поставим airFiber®5  заради филтъра който имат.Всичко си дойде на местото,като изключим факта че през повечето време се виждат на 67-68,но е достатъчно да прекара 2x300.А при всякакъв друг вариант на 6 мк при 43DB мощност се виждат на -60-59.Не можахме да разберем от какво е и кой причинява това.Не е CRC Защото преди предавахме на допустими честоти 5690 с 1300мв.  

Link to post
Share on other sites

Може и да не е от дърветата но няма да ги оставя така, ще се вдигне за да има видимост. На стотина метра от там на север и юг има същите радия и нямат проблем. Утре ще вземем материали за стойка и ще стане ясно, ако не сменяме радиото.

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

LTE x2 хармоник кадето има повече устройства /телефони/ в момента става боза

вижте какво става около клетките на 2.4

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to post
Share on other sites

В другата тема която пуснах че има интерференции май ще се окаже от лте то защото съвпада по време проблема и когато пуснаха лте. Лте е причинило мн проблеми в щатите дори за гпс те.

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
nikymix_pz

Здравейте и от мен колеги искам да споделя нещо странно от същото естество.

Та значи едното ми линкче е с Nano Beam 500 AC на 7 км разтояние сложих линка преди година или точно когато пуснаха бийма на пазара .
На 80 МХЗ 300+ Мегабита на 2-3 милисекунди което е просто супер , да обаче се появиха виваком които принципно са на метри от мойте антени.
Взеха та пуснаха въпросното ЛТЕ от тогава на 80 мхз моя линк не работи на никаква честота на 60 горе долу крета  изглежда че евтиния хуауей който ползват има много хармоници и мори всичко покрай него !

Link to post
Share on other sites
Networker

КРС дали ще им се израдва ако се пусне групова молба за проверка :)

  • Like 1

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Link to post
Share on other sites

Вече не вярвям, че ще го вземат под внимание. Предлагам в другата тема да продължим.

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
nikymix_pz
На 11.07.2016 г. at 21:45, 111111 написа:

LTE x2 хармоник кадето има повече устройства /телефони/ в момента става боза

вижте какво става около клетките на 2.4

интересното е че мойте 2.4 ки работят без грешка обаче на 5ac e ад

 

Link to post
Share on other sites

Малко развитие по темата, така и не преместихме антената по-високо но и това ще стане. Обаче нещо друго прави впечетление - всичко се оправи от само себе си или някой си играе с нещо което не му е работа!

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.