Jump to content
Sign in to follow this  
111111

6 Гбит/с нов рекорд за безжичен пренос на данни

Recommended Posts

111111

Германски експерти от Щутгартгардския университет, Tехнологическият институт на Карлсруе, корпорацията Radiometer Physics GmbH и Франхофеския от институт по приложна физика на твърдото тяло са съобщили за създаване на нов рекорд на скоростта за безжично предаване на данни.

record1.jpg


Изследването е проведено в рамките на проект на ACCESS (Advanced E Band Satellite Link Studies). По време на експеримента предавателя е инсталиран в 45-етажна сграда в Кьолн. Оборудване за приемане на сигнал експерти сглобени от Института по физика на високите честоти и радарни технологии, Фраунхофер в Wachtberg . Разстоянието между които е 36.7 km.

record2.jpg


За формирането на канал за предаване на информация с рекорден трафик те са ползвали високо ефективни предаватели и приемници. Сигнал от предавателя към усилвателя от 1 ват и от получаващата страна е използва усилватели с изключително ниско ниво на шум. Излъчването е извършена в диапазон от 71-76 Ghz.

Като резултат е постигната скорост от 6 Gbps, което надвишава честотната лента на най-напредналите безжични преносни мрежи. При такава скорост например, съдържанието на стандартните DVD носители могат да се изпращат по-малко от 10 секунди.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.