Jump to content

Идея за форум обслужващ техническите университети


NetworkPro

Recommended Posts

Хайде да вдигнем форум за всички ТУ-та общо, разделен на специалности, всяка специалност разделена на дисциплини, всяка дисциплина отбелязана за кой ТУ в страната е,

да качваме учебни маетирали и да споделяме знание и опит, да съберем колектива :) да понатрупаме посещения, да развиваме националната инженерна сбирщина.

ВУЗовете не им пука за студентите, има 'ниша' за форум, къдео на хората да импука за бъдещето им и да се подкрепят взаимно.

+ пищови, цаки, кой как взел ипзит + учебни материали - внос от чужбина, eBooks в скрита секция

рангове, модератори, ... строг контрол.

не само за студенти но и за персонала от ВУЗа, да постват новини и информация, без достъп до пищовите хе хе.

+ публикуване на всички курсови работи, дипломни работи, иначе научния труд на нацията се изхвърля, съмнявам се преподавателие да ги четат дори.

+ линкове за други технически форуми, БГ, руски, и т.н.

Ежеседмични гласувания за пускане на оплакване срещу преподаватали/искане за промени - по-ефективно ще е от Студентския Съвет който си е бая скатана скрита схема....

Може да разширим този форум да стане такъв, но YaBB няма някои функции, може phpBB, IPB, vBulletin.

Искам да има такова нещо за да се развиват техническите науки повече което ще вдигне качеството на живот като цяло на всички.

предложение за домейн: tech edu bg нещо такова.

Аз имам опит с IPB и разни други, още един да се хване заедно с мен и можем да го вдигнем. Имам и 10GB+ doc-ове от ТУ-то които мога да качвам.

:)

Link to comment
Share on other sites

казвай какво ти трябва аз съм ЗА, но няма ли да е по-добре да се направи общ форум на студенти, не само на студенти от ТУ

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Link to comment
Share on other sites

Ще трябва да се погрижим добре за сайта. Да сме внимателни, да правим редовни бекъпи, да имаме експериментално копие в друга папка с друга база да слагаме plugins и addons а ако някой от екипа владее php...

mikrotik-bg.net е олекотен форум но за тази идея нека бъде нещо доста по-сериозно, по-тежко, да можем да активираме полезни функции, самия енджин като поддържа разни неща, да се възпозлваме от функционалност и да добавяме екстри, просто за да върши работа за целта. Понеже ще имаме студенти, преподаватели и други хора, права рангове, ще имаме и публикуване на текстов материал който трябва да се индексира от google това може да стане отново с модул/плугин

кой е енджина който е най-гъвкав и предлага най-голяма функционалност и стабилни изпозлваеми модули? phpBB ? IPB ? vBulletin ?

Ако имате сериозни доводи за комерсиален енджин - може, може да цепим лиценза, за да се възползваме от съпорт и т.н., иначе - phpBB.

Link to comment
Share on other sites

Явно ще е в пълен разрез с авторски права и интереси на преподаватели и други, понеже явно в образователната система, по ВУЗовете хората са егоисти на 999.99% процента.

Педлагам да им теглим една голяма майна, да го хостнем така че да не могад да съдят, и да публикуваме каквото си искаме.

Предложения?

Link to comment
Share on other sites

Порових се, с google. Има такива форуми. Всички са гадни, дизайн, съдържание, празни, и са на гадни комерсиални сайтове където продават пищови и дипломни и т.н.

За да направим нещо по-добро трябва да се потрудим. Аз в момента нямам време.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.