Jump to content

Безжична мрежа между 2 рутера


netuno

Recommended Posts

Използвам 2 вида устройства - рутер TPLink и Repotec в AP Client режим. Разстоянията за няколко връзки са между 30 и 500 метра. Имам проблем със силата на сигнала. Използвам диполните антени, които си вървят с устройствата. Искам да попитам дали една BiQuad антена, закачена за Repotec-а може да реши посоченият проблем или да се насочвам към други устройства? На моменти връзката е достатъчна, като търсенето е около 10-15Mbps стабилни за връзките.

Най-интересното е, че по-отдалечената връзкка на 500 метра варира в скоростта, но често е с по-добро качество от по-близката, която като терен се намира в долчинка - надолу от местоположението на Repotec-а. Същият е в пластмасова ПКОМ кутия на открито. Знам,че искам много за тия устройства, но понякога нещата са така. Ще бъда благодарен за всякакви съвети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че проблема е в терена, т.е. лоша видимост, отразени сигнали, раззеленени дървета,  BiQuad антена може и да помогне. Ще трябва да се експериментира. При такива терени понякога да изместиш антената на 50см и нещата се оправят.

 

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Едното от устройствата няма директна видимост, дървета също. Точката, която е по-високо от AP-то, но значително по-далеч- връзката към нея е по-добра, отколкото към по-ниско разположената в някои случаи. С побутване и наместване нещата стават - сигнала се пооправя, въпроса е че ми омръзна да го побутвам тоя линк постоянно. А е така изпълнен, защото на някого не му се даваха пари, но това е друга история. Не са много подходящи устройствата, най-малко антените им не се свалят и ще трябва да запоявам по платките, ако ще слагам BiQuad. С тия устройства нещо полезно може ли да се свърши или няма начин, освен да се сменят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.