Jump to content

Comtrend CT-5367 NEW firmware & shell


NetworkPro
 Share

Recommended Posts

Comtrend CT-5367 firmware

edit: с този фимуер + ресторнат бекъп ще може да се влезе със старата парола само през telnet, докато през Web интерфейса старата парола дава само потребителски достъп за разглеждане Този проблем може да се оправи и метода е достъпвен в подфорума за регистрирани потребители но и из целия Интернет

edit: Administrator / soporteETB2006 след Defaults: 192.168.0.1

http://www.etb.com.c...erimientos.aspx линковете отляво (http://www.etb.com.c.&#46;&#46;/BA/CT-5367.rar) <- с този фирмуер би трябвало да се постига малко по-добра синхронизация (проверетe Up)

Board ID 96338A-122

Изглежда е възможно на този модел да се стартира OpenWRT но разбира се без ADSL и без Wi-Fi тъй като Wi-Fi е GPIO-базирано.

Влизане в linux shell от стандартната телнет конзола:

>sysinfo ;sh

Trying 192.168.1.1...

Connected to 192.168.1.1.

Escape character is '^]'.

TELNETD launched

BCM96338 ADSL Router

Login: root

Password:

> adsl info  

adsl: ADSL driver and PHY status

Status: Showtime  Retrain Reason:	   0

Path:   0, Upstream rate = 2040 Kbps, Downstream rate = 16511 Kbps

> sh

> sysinfo ;sh

Number of processes: 23

  6:00pm  up 2 min,

load average: 1 min:0.12, 5 min:0.10, 15 min:0.04

			  total		 used		 free	   shared	  buffers

  Mem:		14020		12148		 1872			0		 1452

Swap:			0			0			0

Total:		14020		12148		 1872



BusyBox v1.00 (2010.07.02-08:39+0000) Built-in shell (msh)

Enter 'help' for a list of built-in commands.


# dmesg

Linux version 2.6.8.1 (jojopo@broadcom-eu) (gcc version 3.4.2) #1 Fri Jul 2 16:37:00 CST 2010

Parallel flash device: name MX29LV320AB, id 0x22a8, size 4096KB

96338A-122 prom init

CPU revision is: 00029010

Determined physical RAM map:

memory: 00fa0000 @ 00000000 (usable)

On node 0 totalpages: 4000

  DMA zone: 4000 pages, LIFO batch:1

  Normal zone: 0 pages, LIFO batch:1

  HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1

Built 1 zonelists

Kernel command line: root=31:0 ro noinitrd console=ttyS0,115200

brcm mips: enabling icache and dcache...

Primary instruction cache 16kB, physically tagged, 2-way, linesize 16 bytes.

Primary data cache 8kB 2-way, linesize 16 bytes.

PID hash table entries: 64 (order 6: 512 bytes)

Using 120.000 MHz high precision timer.

Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)

Memory: 13932k/16000k available (1434k kernel code, 2048k reserved, 205k data, 68k init, 0k highmem)

KLOB Pool 1 Initialized: 1048576 bytes <0x80e00000 ... 0x80f00000>

Calibrating delay loop... 239.20 BogoMIPS

Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)

Checking for 'wait' instruction...  unavailable.

NET: Registered protocol family 16

Total Flash size: 4096K with 71 sectors

File system address: 0xbfc10100

Cant analyze prologue code at 80175454

Initializing Cryptographic API

PPP generic driver version 2.4.2

NET: Registered protocol family 24

Using noop io scheduler

bcm963xx_mtd driver v1.0

brcmboard: brcm_board_init entry

SES: Button Interrupt 0x0 is enabled

SES: LED GPIO 0x8005 is enabled

Invalid External Interrupt definition

Serial: BCM63XX driver $Revision: 3.00 $

ttyS0 at MMIO 0xfffe0300 (irq = 10) is a BCM63XX

NET: Registered protocol family 2

IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes

TCP: Hash tables configured (established 512 bind 1024)

Initializing IPsec netlink socket

NET: Registered protocol family 1

NET: Registered protocol family 17

NET: Registered protocol family 15

Ebtables v2.0 registered

NET: Registered protocol family 8

NET: Registered protocol family 20

802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>

All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>

VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly.

Freeing unused kernel memory: 68k freed

Algorithmics/MIPS FPU Emulator v1.5

atmapi: module license 'Proprietary' taints kernel.

adsl: adsl_init entry

blaadd: blaa_detect entry

Broadcom BCMPROCFS v1.0 initialized

Broadcom BCM6338A2 Ethernet Network Device v0.3 Jul  2 2010 16:36:18

Config Ethernet Switch Through MDIO Pseudo PHY Interface

ethsw: found bcm5325e!

dgasp: kerSysRegisterDyingGaspHandler: eth0 registered

eth0: MAC Address: 00:1D:20:EF:13:37

eth0 Link UP.

dgasp: kerSysRegisterDyingGaspHandler: wl0 registered

Trying to free free IRQ25

BcmAdsl_Initialize=0xC00663D8, g_pFnNotifyCallback=0xC0080FD4

AnnexCParam=0x7FFF7EB8 AnnexAParam=0x00003987 adsl2=0x00000003

pSdramPHY=0xA0FFFFF8, 0x1B78B7 0xDEADBEEF

AdslCoreHwReset:  AdslOemDataAddr = 0xA0FF4834

AnnexCParam=0x7FFF7EB8 AnnexAParam=0x00003987 adsl2=0x00000003

dgasp: kerSysRegisterDyingGaspHandler: dsl0 registered

ATM proc init !!!

device eth0 entered promiscuous mode

br0: port 1(eth0) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 1(eth0) entering forwarding state

ADSL G.994 training

device nas_0_0_35 entered promiscuous mode

br0: port 2(nas_0_0_35) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 2(nas_0_0_35) entering forwarding state

device eth0 left promiscuous mode

br0: port 1(eth0) entering disabled state

device nas_0_0_35 left promiscuous mode

br0: port 2(nas_0_0_35) entering disabled state

device eth0 entered promiscuous mode

br0: port 1(eth0) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 1(eth0) entering forwarding state

device nas_0_0_35 entered promiscuous mode

br0: port 2(nas_0_0_35) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 2(nas_0_0_35) entering forwarding state

ADSL G.992 started

ADSL G.992 channel analysis

ADSL G.992 message exchange

ADSL link up, interleaved, us=2040, ds=16511

ATM Soft SAR: ATM link connected.

#

http://www.pcwintech...mtrend-firmware как изглежда Web интерфейса на фирмуера</davem@redhat.com></greearb@candelatech.com>

P.S. софтуер за по*ба*ане с фирмуери на Broadcom http://www.megafileupload.com/en/file/334083/BCMTOOLS-rar.html

Edited by NetworkPro
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Добре от къде го набара този firmware ти ?

чакай да те попитам как да си направя на сегашния firmware на този modem backup ?

и има ли значение от software version при мене е друго C01_R08 ?

Link to comment
Share on other sites

ETB фирмуера е версия A111-312ETB-C02_R01 което е по-ново от C01_R08 и би трябвало да се ъпгрейдне без особени главоболия.

Ще ти помогна ако срещтнеш описаните по-горе трудности.

Edited by NetworkPro
Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

разгледайте малко италянските форуми и ще намерите бая сoфтуер за тея машинки

понеже тук има някои модели които са буквално една страница и 3 копчета като ги отвориш с браузера

а пирелито в българия има 90% повече опции от това тук

може би само последното с N безжичната карта има повечко опции

тук паролата си я сетваш сам при първия достъп а тези за РРРоА са едни и същи за всички устройства от 12 години

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Да но ще ни е полезен софтуер който ще работи с този хардуер. За да се флашне - трябва да е за същата платка (същия Board ID) или най-малкото за платка със 1:1 чипове но тогава може да не се флашне.

Благодаря.

Edited by NetworkPro
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Добре като влезнете в този модем на wifi-basic и долу на моя рутер има още 2-3 bssid едното е vivacom net free

Та мисълта ми е ако го флашна с този firmware ще се запазят ли тези неща ?

Ако не е за този board id ще го отхвърли ли firmware ?

Link to comment
Share on other sites

ехооо пишете

НЕЩО ДРУГО МИ ИЗЛЕЗНА ДНЕСКА КАТО ОТИДОХ НА WIRELESS СЛЕД ТОВА BASIC МИ ИЗЛЕЗНА ЕДНО МENU ДО СЕГА НЕ СЪМ ГО СРЕЩАЛ ЗНАЧИ ИМАШЕ WPS И НЯКВИ ДРУГИ НЕЩА ? ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОЯВЯВА

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

От C01_R08 имах проблем при ъпдейт. Наложи се да ресетна конфигурацията, след което да вляза по "определения начин" през Web и да го настроя наново.

От ETB (C02) фирмуера съм значително по-доволен защото на C01_R08 не можех да му сменям настройките на Wi-Fi - бъгав беше.

За липсващи менюта - както съм писал в първия пост, налага се да се влиза през Web по "определен начин" за който може да ви помогна, ако закъсате до там.

ОПРЕДЕЛНО си сейфайте бекъп на конфигурацията преди да флашвате за да си възстановите евентуално ADSL достъпа с PPPoE името и паролата от там.

:)

Link to comment
Share on other sites

Добре като влезнете в този модем на wifi-basic и долу на моя рутер има още 2-3 bssid едното е vivacom net free

Та мисълта ми е ако го флашна с този firmware ще се запазят ли тези неща ?

Ако не е за този board id ще го отхвърли ли firmware ?

Ако ресторнеш бекъпа от предния фирмуер, връщат ли се там допълнителните SSID-та ? Те и без това не бяха активни.

Link to comment
Share on other sites

трябва да преместят NAT и firewall от CPE-то - в техните шкафове и помещения, ако искат да продължават със слабия хардуер (и бъгавия софтуер) на CPE-то.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Ъпдейтнах рутера с горестоящия фирмуеър и всичко си работи нормално за сега. Благодаря за времето на човека, който се е разтърсил и го е постнал тук. Искам да попитам обаче, дали някой от вас може да ми прати бакъп настройки от оригиналният фирмуеър на Виваком, а пък ако имате и някой от оригиналните фирмуеъри на Виваком C01_R08 или C01_R12, ще ви бъда още по-благодарен. Бих желал да ги имам за "черни дни" така да се каже, ако се налага някой ден да се занимавам със съпорта на Виваком, да си е тяхна бозата докато си ровичкат. Благодаря предварително!

Edited by ivoradev
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Те не са ли индивидуални заради паролите

в Италия колко елементарно са го измислили

всички са с еднакви параметри и еднакви име и парола

за да може ако искаш да отидеш в магазина и да си вземеш който си искаш адсл модем

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Виваком имат мениджмънт достъп до всички CPE-та, докато не промениш настройките и/или не смениш фирмуера.

Освен telnet може би имат и TR-69 или кой знае какъв вид достъп?

Ако върнеш бекъп настройки на новия фирмуер - би трябвало Виваком съпорта да могат да го флашнат отдалечено. Но вероятно съпорта им не се задълбочава толкова, а по-скоро сменят модем защото за жалост в България е по-евтино да се прати техник на място при клиента отколкото да се работи отдалечено. :)

Edited by NetworkPro
Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Не става въпрос да се вкара бакъп файла директно на C02_R01, това не става, понеже са си доста различни, просто исках един бакъп в който има нормалните настройки на Виваком (допълнителните потребители за съпорт и АТМ настройки). Нямам си и на представа, дали техниците им ползват отдалечен достъп или е само за простите настройки от страницата им. Просто исках да ги имам. Не би било и лошо да имам старият фирмуеър C01_R08 или C01_12, ако на някой му се намира. Иначе C02_R01 си работи, гледам, че нета забива, в смисъл, рутера си показва, че е синхронизиран и вързан, но не се излиза в нета. След рестарт се оправя за неизвестно време, докато забие по някое време отново. Не съм сигурен, но май го прави като няма трафик за повече време. Някой има ли подобни наблюдения?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.