• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

NetworkPro

Comtrend CT-5367 NEW firmware & shell

52 мнения в тази тема

Comtrend CT-5367 firmware

edit: с този фимуер + ресторнат бекъп ще може да се влезе със старата парола само през telnet, докато през Web интерфейса старата парола дава само потребителски достъп за разглеждане Този проблем може да се оправи и метода е достъпвен в подфорума за регистрирани потребители но и из целия Интернет

edit: Administrator / soporteETB2006 след Defaults: 192.168.0.1

http://www.etb.com.c...erimientos.aspx линковете отляво (http://www.etb.com.c.&#46;&#46;/BA/CT-5367.rar) <- с този фирмуер би трябвало да се постига малко по-добра синхронизация (проверетe Up)

Board ID 96338A-122

Изглежда е възможно на този модел да се стартира OpenWRT но разбира се без ADSL и без Wi-Fi тъй като Wi-Fi е GPIO-базирано.

Влизане в linux shell от стандартната телнет конзола:

>sysinfo ;sh

Trying 192.168.1.1...

Connected to 192.168.1.1.

Escape character is '^]'.

TELNETD launched

BCM96338 ADSL Router

Login: root

Password:

> adsl info  

adsl: ADSL driver and PHY status

Status: Showtime  Retrain Reason:	   0

Path:   0, Upstream rate = 2040 Kbps, Downstream rate = 16511 Kbps

> sh

> sysinfo ;sh

Number of processes: 23

  6:00pm  up 2 min,

load average: 1 min:0.12, 5 min:0.10, 15 min:0.04

			  total		 used		 free	   shared	  buffers

  Mem:		14020		12148		 1872			0		 1452

Swap:			0			0			0

Total:		14020		12148		 1872



BusyBox v1.00 (2010.07.02-08:39+0000) Built-in shell (msh)

Enter 'help' for a list of built-in commands.


# dmesg

Linux version 2.6.8.1 (jojopo@broadcom-eu) (gcc version 3.4.2) #1 Fri Jul 2 16:37:00 CST 2010

Parallel flash device: name MX29LV320AB, id 0x22a8, size 4096KB

96338A-122 prom init

CPU revision is: 00029010

Determined physical RAM map:

memory: 00fa0000 @ 00000000 (usable)

On node 0 totalpages: 4000

  DMA zone: 4000 pages, LIFO batch:1

  Normal zone: 0 pages, LIFO batch:1

  HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1

Built 1 zonelists

Kernel command line: root=31:0 ro noinitrd console=ttyS0,115200

brcm mips: enabling icache and dcache...

Primary instruction cache 16kB, physically tagged, 2-way, linesize 16 bytes.

Primary data cache 8kB 2-way, linesize 16 bytes.

PID hash table entries: 64 (order 6: 512 bytes)

Using 120.000 MHz high precision timer.

Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)

Memory: 13932k/16000k available (1434k kernel code, 2048k reserved, 205k data, 68k init, 0k highmem)

KLOB Pool 1 Initialized: 1048576 bytes <0x80e00000 ... 0x80f00000>

Calibrating delay loop... 239.20 BogoMIPS

Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)

Checking for 'wait' instruction...  unavailable.

NET: Registered protocol family 16

Total Flash size: 4096K with 71 sectors

File system address: 0xbfc10100

Cant analyze prologue code at 80175454

Initializing Cryptographic API

PPP generic driver version 2.4.2

NET: Registered protocol family 24

Using noop io scheduler

bcm963xx_mtd driver v1.0

brcmboard: brcm_board_init entry

SES: Button Interrupt 0x0 is enabled

SES: LED GPIO 0x8005 is enabled

Invalid External Interrupt definition

Serial: BCM63XX driver $Revision: 3.00 $

ttyS0 at MMIO 0xfffe0300 (irq = 10) is a BCM63XX

NET: Registered protocol family 2

IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes

TCP: Hash tables configured (established 512 bind 1024)

Initializing IPsec netlink socket

NET: Registered protocol family 1

NET: Registered protocol family 17

NET: Registered protocol family 15

Ebtables v2.0 registered

NET: Registered protocol family 8

NET: Registered protocol family 20

802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>

All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>

VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly.

Freeing unused kernel memory: 68k freed

Algorithmics/MIPS FPU Emulator v1.5

atmapi: module license 'Proprietary' taints kernel.

adsl: adsl_init entry

blaadd: blaa_detect entry

Broadcom BCMPROCFS v1.0 initialized

Broadcom BCM6338A2 Ethernet Network Device v0.3 Jul  2 2010 16:36:18

Config Ethernet Switch Through MDIO Pseudo PHY Interface

ethsw: found bcm5325e!

dgasp: kerSysRegisterDyingGaspHandler: eth0 registered

eth0: MAC Address: 00:1D:20:EF:13:37

eth0 Link UP.

dgasp: kerSysRegisterDyingGaspHandler: wl0 registered

Trying to free free IRQ25

BcmAdsl_Initialize=0xC00663D8, g_pFnNotifyCallback=0xC0080FD4

AnnexCParam=0x7FFF7EB8 AnnexAParam=0x00003987 adsl2=0x00000003

pSdramPHY=0xA0FFFFF8, 0x1B78B7 0xDEADBEEF

AdslCoreHwReset:  AdslOemDataAddr = 0xA0FF4834

AnnexCParam=0x7FFF7EB8 AnnexAParam=0x00003987 adsl2=0x00000003

dgasp: kerSysRegisterDyingGaspHandler: dsl0 registered

ATM proc init !!!

device eth0 entered promiscuous mode

br0: port 1(eth0) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 1(eth0) entering forwarding state

ADSL G.994 training

device nas_0_0_35 entered promiscuous mode

br0: port 2(nas_0_0_35) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 2(nas_0_0_35) entering forwarding state

device eth0 left promiscuous mode

br0: port 1(eth0) entering disabled state

device nas_0_0_35 left promiscuous mode

br0: port 2(nas_0_0_35) entering disabled state

device eth0 entered promiscuous mode

br0: port 1(eth0) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 1(eth0) entering forwarding state

device nas_0_0_35 entered promiscuous mode

br0: port 2(nas_0_0_35) entering learning state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 2(nas_0_0_35) entering forwarding state

ADSL G.992 started

ADSL G.992 channel analysis

ADSL G.992 message exchange

ADSL link up, interleaved, us=2040, ds=16511

ATM Soft SAR: ATM link connected.

#

http://www.pcwintech...mtrend-firmware как изглежда Web интерфейса на фирмуера</davem@redhat.com></greearb@candelatech.com>

P.S. софтуер за по*ба*ане с фирмуери на Broadcom http://www.megafileupload.com/en/file/334083/BCMTOOLS-rar.html

Редактирано от NetworkPro

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре от къде го набара този firmware ти ?

чакай да те попитам как да си направя на сегашния firmware на този modem backup ?

и има ли значение от software version при мене е друго C01_R08 ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ETB фирмуера е версия A111-312ETB-C02_R01 което е по-ново от C01_R08 и би трябвало да се ъпгрейдне без особени главоболия.

Ще ти помогна ако срещтнеш описаните по-горе трудности.

Редактирано от NetworkPro

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разгледайте малко италянските форуми и ще намерите бая сoфтуер за тея машинки

понеже тук има някои модели които са буквално една страница и 3 копчета като ги отвориш с браузера

а пирелито в българия има 90% повече опции от това тук

може би само последното с N безжичната карта има повечко опции

тук паролата си я сетваш сам при първия достъп а тези за РРРоА са едни и същи за всички устройства от 12 години

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да но ще ни е полезен софтуер който ще работи с този хардуер. За да се флашне - трябва да е за същата платка (същия Board ID) или най-малкото за платка със 1:1 чипове но тогава може да не се флашне.

Благодаря.

Редактирано от NetworkPro

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре като влезнете в този модем на wifi-basic и долу на моя рутер има още 2-3 bssid едното е vivacom net free

Та мисълта ми е ако го флашна с този firmware ще се запазят ли тези неща ?

Ако не е за този board id ще го отхвърли ли firmware ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ехооо пишете

НЕЩО ДРУГО МИ ИЗЛЕЗНА ДНЕСКА КАТО ОТИДОХ НА WIRELESS СЛЕД ТОВА BASIC МИ ИЗЛЕЗНА ЕДНО МENU ДО СЕГА НЕ СЪМ ГО СРЕЩАЛ ЗНАЧИ ИМАШЕ WPS И НЯКВИ ДРУГИ НЕЩА ? ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОЯВЯВА

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От C01_R08 имах проблем при ъпдейт. Наложи се да ресетна конфигурацията, след което да вляза по "определения начин" през Web и да го настроя наново.

От ETB (C02) фирмуера съм значително по-доволен защото на C01_R08 не можех да му сменям настройките на Wi-Fi - бъгав беше.

За липсващи менюта - както съм писал в първия пост, налага се да се влиза през Web по "определен начин" за който може да ви помогна, ако закъсате до там.

ОПРЕДЕЛНО си сейфайте бекъп на конфигурацията преди да флашвате за да си възстановите евентуално ADSL достъпа с PPPoE името и паролата от там.

:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре като влезнете в този модем на wifi-basic и долу на моя рутер има още 2-3 bssid едното е vivacom net free

Та мисълта ми е ако го флашна с този firmware ще се запазят ли тези неща ?

Ако не е за този board id ще го отхвърли ли firmware ?

Ако ресторнеш бекъпа от предния фирмуер, връщат ли се там допълнителните SSID-та ? Те и без това не бяха активни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vivacom net free е понеже тия щели пускат някав фрее достъп

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва да преместят NAT и firewall от CPE-то - в техните шкафове и помещения, ако искат да продължават със слабия хардуер (и бъгавия софтуер) на CPE-то.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Ъпдейтнах рутера с горестоящия фирмуеър и всичко си работи нормално за сега. Благодаря за времето на човека, който се е разтърсил и го е постнал тук. Искам да попитам обаче, дали някой от вас може да ми прати бакъп настройки от оригиналният фирмуеър на Виваком, а пък ако имате и някой от оригиналните фирмуеъри на Виваком C01_R08 или C01_R12, ще ви бъда още по-благодарен. Бих желал да ги имам за "черни дни" така да се каже, ако се налага някой ден да се занимавам със съпорта на Виваком, да си е тяхна бозата докато си ровичкат. Благодаря предварително!

Редактирано от ivoradev
1 човек хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те не са ли индивидуални заради паролите

в Италия колко елементарно са го измислили

всички са с еднакви параметри и еднакви име и парола

за да може ако искаш да отидеш в магазина и да си вземеш който си искаш адсл модем

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виваком имат мениджмънт достъп до всички CPE-та, докато не промениш настройките и/или не смениш фирмуера.

Освен telnet може би имат и TR-69 или кой знае какъв вид достъп?

Ако върнеш бекъп настройки на новия фирмуер - би трябвало Виваком съпорта да могат да го флашнат отдалечено. Но вероятно съпорта им не се задълбочава толкова, а по-скоро сменят модем защото за жалост в България е по-евтино да се прати техник на място при клиента отколкото да се работи отдалечено. :)

Редактирано от NetworkPro

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Не става въпрос да се вкара бакъп файла директно на C02_R01, това не става, понеже са си доста различни, просто исках един бакъп в който има нормалните настройки на Виваком (допълнителните потребители за съпорт и АТМ настройки). Нямам си и на представа, дали техниците им ползват отдалечен достъп или е само за простите настройки от страницата им. Просто исках да ги имам. Не би било и лошо да имам старият фирмуеър C01_R08 или C01_12, ако на някой му се намира. Иначе C02_R01 си работи, гледам, че нета забива, в смисъл, рутера си показва, че е синхронизиран и вързан, но не се излиза в нета. След рестарт се оправя за неизвестно време, докато забие по някое време отново. Не съм сигурен, но май го прави като няма трафик за повече време. Някой има ли подобни наблюдения?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четирите pin-а по средата на платката на CT-5367 са конзола - току що се свързах.


CFE version 1.0.37-12.1-1 for BCM96338 (32bit,SP,BE)

Build Date: Д╨▄  4Ф°┬ 15 10:14:24 CST 2008 (evan@broadcom2.comtrend.com)

Copyright (C) 2000-2006 Broadcom Corporation.

Boot Address 0xbfc00000

Initializing Arena.

Initializing Devices.

Parallel flash device: name MX29LV320AB, id 0x22a8, size 4096KB

CPU type 0x29010: 240MHz

Total memory: 16777216 bytes (16MB)

Total memory used by CFE:  0x80401000 - 0x80528460 (1209440)

Initialized Data:		  0x8041D990 - 0x8041FC80 (8944)

BSS Area:				  0x8041FC80 - 0x80426460 (26592)

Local Heap:				0x80426460 - 0x80526460 (1048576)

Stack Area:				0x80526460 - 0x80528460 (8192)

Text (code) segment:	   0x80401000 - 0x8041D990 (117136)

Boot area (physical):	  0x00529000 - 0x00569000

Relocation Factor:		 I:00000000 - D:00000000

Board IP address				  : 192.168.1.1:ffffff00

Host IP address				   : 192.168.1.100

Gateway IP address				:

Run from flash/host (f/h)		 : f

Default host run file name		: vmlinux

Default host flash file name	  : bcm963xx_fs_kernel

Boot delay (0-9 seconds)		  : 1

Board Id (0-9)					: 96338A-122

Number of MAC Addresses (1-32)	: 11

Base MAC Address				  : 00:1d:20:f0:46:22

PSI Size (1-64) KBytes			: 24

*** Press any key to stop auto run (1 seconds) ***

Auto run second count down: 1

web info: Waiting for connection on socket 0.

CFE>  help

Available commands:

w				   Write the whole image start from beginning of the flash

e				   Erase [n]vram or [a]ll flash except bootrom

r				   Run program from flash image or from host depend on [f/h] flag

p				   Print boot line and board parameter info

c				   Change booline parameters

f				   Write image to the flash

i				   Erase persistent storage data

b				   Change board parameters

reset			   Reset the board

flashimage		  Flashes a compressed image after the bootloader.

help				Obtain help for CFE commands

For more information about a command, enter 'help command-name'

*** command status = 0

CFE>

Единственото интересно нещо е възможността да изпълняваш firmware от tftp като така си спестяваш flash-ването...

Нарисувах и нещо като схема - на някой може да му свърши работа.

На платката има и един свободен 10х2 pad, който сигурно е JTAG, но трябва да потърся в интернет правилния pinout за този процесор... Иначе тук ми се подмята някакъв кабел, с който евентуално ще мога да направя backup на firmware-a и booatloader-а...

post-1772-0-78764300-1326116563_thumb.pn

Редактирано от 3dfx
2 души харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Никой ли не може да си постне конф-файла от рутера? Изтрийте си от него естествено паролите за нета и безжичната. Просто за да имам база сравнение. При мен си работи с новата версия, но продължава да забива на произволни интервали. Предполагам рутинг проблеми или просто пълни паметта. Някой да има подобни проблеми? След рестарт на рутера нета е ок пак за неизвестен период от време разбира се, но бих желал ако е оправимо, да го оправя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко ползващи имаш зад него?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на тези сапунерки не върви ли тоя трик за чистене на паметта


echo 1 > /proc/sys/vm/drop_caches
echo 2 > /proc/sys/vm/drop_caches
echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
[/CODE]

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един десктоп и два мобилни, но се оправи с рефлашване на фирмуеъра и ново настройване. От тогава не го е правило повече :)

От

1 човек хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой фирмуер сложи? Ако не тоя дето съм споделил горе, би ли дал линк към файла ? Мерси.

Споделям бекъп настройки понеже по-горе бяха поискани:

BTC C01_R08 backupsettings.conf след reset to defaults

backupsettings-default.conf.txt

BTC C01_R08 backupsettings.conf Преди reset to defaults но PPPoE името и паролата сетнати на guest/guest

backupsettings.conf.txt

Редактирано от NetworkPro

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имате ли някаква идея от къде може да се прави port forwarding ако изобщо го позволява?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Advanced Setup->NAT->Virtual Servers ?

Add->Custom Server (пишеш име например MyTVR1) -> ако е само един порт: Start и End да са еднакви, RemoteIP мисля че трябва да е 0.0.0.0 за да се достъпва отвсякъде.

Редактирано от NetworkPro

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А случайно да знае някой как мога да съживя един леко умрял такъв модем? Имам в предвид че съм пробвал да го ресетна по всякакъв начин, но разбрах, че имало начин да се оправи единствено със поялник в ръка ::) Някой ако е извършвал тази процедура успешно нека сподели. Благодаря предварително!!!

П.С. В подобно "умряло" състояние имам и един ZXDSL 531B, за който също търся варианти за оправяне. :-

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

- сетваш си LANката на един комп на 192.168.1.2/255.255.255.0

- пускаш един ping 192.168.1.1 -t

- рестартираш ги тия боклуци и гледаш дали ще направи 1-2 отговора от 1.1 точно след включване

ако да - може да опиташ опасния номер със замасяване на пин 16 на флаша под лупа, за да спре на бутлоудър

ако не - пускаш тема във форума "подарявам модеми за jtag".

Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване