Jump to content

Нет радио "приемник"


master

Recommended Posts

Здравейте, преди време имах на Philips една малка кутийка с лан порт ( тогава нямаше много разпространен wifi ) и едно малко LCD на него. Сетваха му се настройки за да има интернет и си свиреше интернет радио та. В момента търся нещо аналогично на приемлива цена. Интересува ме предимно да приема от локалната мрежа сигнал но трябва да е нещо от тоя тип т.е. да e по малко от ITX и да може да се храни лесно т.е. да няма особена консумация.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега ,

всеки телефон с WIFI и операционна система може да ти свърши тази работа.

Мога да ти предложа PALM ONE LIFEDRIVE и NOKIA N95 8G, става и с двете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не с телефон не става тествано е. Не може да нахраниш телефона по фтп особено ако няма батерия. Искам да му бодна лана и да го забравя, а с телефон определено няма да се случи това.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С телефон е тествано и става ,с колегата ти предложихме устройства с които може да се направи, обаче не си казал ясно какво искаш , освен това споменаваш и WIFI, което означава че ток ще има било от другаде било от LAN.Устройствата които ти предложихме като решение могат да бъдат захранени по LAN с трансвертер на 5V. Ти си помисли за рутер с трансвертер и си готов .

Потърси при чичо ти Гугъл и ще намериш доста интернет радио .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само лан да има ако e с wifi трябва заради него да слагам АP. Освен това за да се храни телефона от 5V трябва да има батерия което за мен не е решение.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DM500 няма ли да свърши работа ?

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако очакваш да го намериш на рафта в магазина скоро няма да стане :)

Всяко нещо си има решение включително и батерията която толкова много те притиснява .

Помисли и потърси.

Другото което мога да ти предложа изисква от теб да ми дадеш информация къде се/ще се/ намира захранващия блок , колко отдалечен ще е от крайната ти точка на която искаш да пуснеш интернет радиото и какъв кабел ще се използва (марка и метраж).

След това ще мога да ти предложа готово изделие , което да ти свърши работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабела е сеамакс през 4 суича по 80тина метра подземно т.е. захранването е на 320м+ . Нямам намерение да товаря лана с GSM това категорично няма да се приложи дори и да не постигна крайната цел. Имам доста гсм ми по мрежите и съм сърбал какви ли не попари, а без батерия си лапат яко ток! Намерих доста предложения но са в ценовия клас над 200лв. което също е не приемливо. DM500 за сателитния приемник ли става въпрос? Не мога да го открия тоя модел на PHILIPS ама беше под 100лв.

p.s. http://europe.nokia.com/find-products/accessories/all-accessories/music/music-streaming/nokia-home-music/specifications

Редактирано от master

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

GSM-ите консумират голям ток когато комуникират с клетките (както в твоите случаи )когато ги ползваш за управление , а в случая консумацията няма да ти бъде повече от 1,3W(вече съм го проверил това )при спрян GSM модул , стартирана програмката за интернет радиото и активирано WIFI на телефона , взимаш някакъв мижав рутер , обезкостяваш го ако искаш откъм светодиоди и каквото може още (за да икономисаш енергия :), и си свършваш работа с консумация не повече от 6 W .

Струва ми се че, мерака не ти е достатъчен за да го направиш :)

Питай ако има нещо макар че, това което казах е достатъчно за да те амбицира да го спретнеш .

Успех .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си познал тука. Мерака ми е достатъчен просто исках по завършено решение. А за рутера.. имам достатъчно AP та то като се замисля ако е добър гсм а няма и да се налага ап за него тъй като на 100 тина метра има няколко сложени така или иначе. Ще се поровя из китайските сайтове още малко :)

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DM500 за сателитния приемник ли става въпрос?

Във форума dtv-bg.com има няколко човека които продават употребявани и вече почти ненужни сателитни приемници. Проблема им е че поддържат само DVB-S, а в момента даже и булсат минават на DVB-S2 което ги прави неприложими за повечето програми (български) Удобството с DM500 е че имаш истински линукс и можеш да си направиш каквото пожелаеш. Неприятното е че захранването им е 12V. Цената се движи между 60 и 80 лв. Успех в начинанието!

Редактирано от PhilipZ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.