Jump to content

Безопасен силикон


jordan_ruse

Recommended Posts

безопасен за използване силикон до :

- АП

- пигтейли

- антени

- облъчватели /в частност/

- конектори

- ......

КОЙ ??!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво разбираш под безопасен?

За облъчвател съм лепил импрегниран картон със санитарен силикон MakroSil на облъчвателя да не влиза вода и колегите не са забелязали разлика в сигнала в РБ-то ... нищо специално не е такъв имаше в първата железария дет ми попадна за 4 и нещо лв, и за сега 2-ра година не е мръднал, преди колегите са го лепили с нещо сиво, ама не го знам какво е предполагам пак силикон.

Бъдете себе си !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това сивото дето прилича на епоксидна смола /ако за това говориш/ съм го виждал но не говоря за това. говоря за силикой който не е на киселинна основа и не "прецаква" окислява медни повърхности !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да опиташ с полиуретанов силикон. Използват го за залепване на стъклата на автомобилите лепи много здраво. Мирише ми на бензин незнам на каква основа е но се почиства със спирт докато не е засъхнал. Струва около 8 лева някакъв полски е несъм обръщал внимание каква марка. Но имай в предвид че това което изолираш по този начин може и да неможеш повече да го демонтираш или разглобиш  ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Гледам, че сте споменали за епоксидната смола.... Не правета тая грешка да слагате пред пътя на сигнала. Или поне тествайте и тогава... При мен няколко омнита правени след като ги залях с епоксидна смола и им изпадаха децибелите в канала. Нямам точно обяснение за това но ги изхвърлих щото се държаха по зле от default ските 2дБ ;D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, че сте споменали за епоксидната смола.... Не правета тая грешка да слагате пред пътя на сигнала. Или поне тествайте и тогава... При мен няколко омнита правени след като ги залях с епоксидна смола и им изпадаха децибелите в канала. Нямам точно обяснение за това но ги изхвърлих щото се държаха по зле от default ските 2дБ :)

Преди доста години правих едно генераторче на 144 MHz и след като го настроих, залях бобините с епоксидна смола. След това помислих, че е спрял, защото не му намерих сигнала в този диапазон с помощта на токито (по ония години нямах друг свестен уред!  ;D ). В последствие разбрах, че работи, но с около 30 MHz по-надолу. Същото горе-долу се получи и с полиестерна смола. От тогава знам, че епоксидната и полиестерната смола в непосредствена близост до бобинки им променя индуктивността. А, антената е трептящ кръг (индуктивност и капацитет) с разпределени параметри - демек не знаеш точно къде е индуктивността и къде капацитета  ???;D . Извода - където минават радиовълни слагайте всичко друго, но не и смоли. Прозрачните силикони са подходящи понеже са без пълнители - не се знае с какво ги оцветяват! А за полиуретановите мастици не знам, не съм правил замервания. При подходящ случай мога да пробвам, но в моите антени за сега не използувам нито силикони нито полиуретан.

http://енергия.ею
http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

 

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.