Jump to content

Препоръка за двойка безжични устройства.


dinmatrix

Recommended Posts

Здравейте, нов съм в групата и да си призная нямам много опит в безжичните системи, та затова реших да питам за съвет, мнение или препоръка, относно оптимално решение за безжично прехвърляне на еднопосочен трафик към рутер. Ситуацията е следната, касае изграждането на вътрешна мрежа в обект който се състои от офис и хале, двете са в самостоятелен двор и имат пряка видимост от 20-25м. ,апропо собственикът не желае на този етап да пуска кабел между тях, защото ще трябва да прокопава/троса го изключва като вариант, тъй като в двора влизат много високи машини с работни стрели/.В офисът възнамерява в най-скоро време да си пусне интернет и иска да има една камера и още 2 за двора, както и NVR.В момента той разполага с един рутер TP link WDR3600/същият е с фабричния си фърмуер...за него DDwrt или по-скоро Openwrt си мисля като вариант/., идеята е в Халето също да се монтират 6-7 камери, чиито трафик да се прехвърля безжично към рутерът му.Досега за подобни решения при по-нисък трафик/1-3камери/ съм ползвал успешно най-ниския клас репитери на тенда и меркюсис, но в този случай/~50...60Mb/s дори при толкова близко разстояние , нещо се съмнявам дали те ще се справят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Това нещо "РЕПИТЕР" го зачеркни за вечни времена.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм ги в режим на "репитер", а инак в повечето случаи същите са рутери, имащи във фабричния им фърмуер опции за работа и като аксес пойнт, универсален репитер и др. .Това поне за мен е най-бързия и най-лаишкия подход, а и при трафик от 10мб/с и цена от 18-22лв за устройство, същия си е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За камерите си сложи отделно AP което с кабел е свързано към рутера. Линк между двете сгради с каквито и да е устройства в бридж. На 25M всичко работи.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

За мен в случая си е нужно изграждането на бежичен линк с халето пример с 2бр. SXTsq 5 , един суич /PoE/ за камерите пример, а нека рутера да си му остане за такъв в другата сграда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.