Jump to content
babula

Странен проблем с airgrid m5hp

Recommended Posts

babula

Здравейте, днес реших да направя update с по-нов firmware XM 5.6.9 и изненада .... Всичко си работи, но: ако е вързано airgrid - PC директно, няма проблем. Ако обаче мине през switch - няма връзка с грида. Сменях кабели, клипси, свичове - няма и няма връзка. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Предварително благодаря.

Редактирано от babula

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
master

Няма такъв проблем с 6.xx

Зад устройство от тази марка има стотици клиенти без проблем.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
babula
Преди 11 часа, master написа:

Няма такъв проблем с 6.xx

Зад устройство от тази марка има стотици клиенти без проблем.

Аз само споделих конкретния проблем. С останалите устройства нямам проблем. Само след ъпдейта се появи. Ако съм разбрал правилно, трябва да го ъпдейтна до 6.хх.? Правилно ли съм разбрал?

MiPSus    WDS не разбирам какво имаш в предвид. Може ли да поясниш?

Благодаря ви за отговорите. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
master

Принципно трябва да работи с всяка версия. Ако нямаш включен WDS ще имаш проблем както по-горе написа колегата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MiPSus
На 29.10.2018 г. at 9:01, babula написа:

WDS не разбирам какво имаш в предвид. Може ли да поясниш?

Смятам, че щом работиш с безжични мрежи, трябва да си наясно с основите на технологията поне криво-ляво!
Гугъл също помага, а неволята е много добър , но ужасно скъп учител 😞

cli-wds.JPG

Виж има една "чавка" под Station

  • Харесай 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
babula
Преди 4 часа, MiPSus написа:

Смятам, че щом работиш с безжични мрежи, трябва да си наясно с основите на технологията поне криво-ляво!
Гугъл също помага, а неволята е много добър , но ужасно скъп учител 😞

cli-wds.JPG

Виж има една "чавка" под Station

Напълно съм съгласен с теб. Явно не съм обяснил правилно: след ъпдейта нямам връзка по лан а не по радио. По радио всичко си е нормално. Един компютър едно радио и по лан-а нямам достъп до него. Преди това всичко си беше нормално. Имах пинг до него и т.н.. Говоря единствено и само по лан. Ако е директно компютър аиргрид имам връзка(по лана). Слагам го в свитча и връзката спира. РС->Airgrid OK   PC-switch-Airgrid - Няма връзка. Говоря за тест на масата. WDS съм го "чувал":) Благодаря за отговора ....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.