Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/16/2020 in Posts

 1. 1 point
  Да съживим малко темата. На 13.09.2019 г. е приета "НАРЕДБА за форматите на данните и за условията и реда за предоставяне на достъп до информацията в Единната информационна точка" и срока за подаване на данните е тримесечен, считано от датата на приемане на наредбата т.е. срока отдавна е изтекъл. Информацията от ЕИТ е, че засега няма да глобяват оператори, но рано или късно тази информация трябва да бъде подадена. Някой подавал ли е информация за ЕСМ към ЕИТ. Чух че украинците от UserSide са имали разговори с ЕСРИ България и модул за експорт на някакви данни с KML формат. Моля да споделите как генерирате данните за подаване към ЕИТ.
 2. 1 point
  Коя версия на МТик ползваш, също така с TCP или UDP си тествал? Теоретично Nstreme вдига по-големи скорости от nv2, но за AC-то не е особено стабилен, очаквай да почне да дропи. Скоростите, които си получил са горе долу максимални за тази техника. Ако гониш 200 синхронни - там някъде си (при намален down, up-а ще иде към 200).
 3. 1 point
  Подарявам книга за микротик. Имам две, едната си я купих, другата ми я подариха. Една ми е достатъчна.
 4. 1 point
  здравейте - 2 броя от LHG 5 ac - RBLHGG-5acD, https://vesuviustreamline.com/category/66/bezzhichni-ustroystva.html, това е много стабилно и бюджетно решение. Поздрави
 5. 1 point
  мимоса не съм ползвал имам Air FIber 5XHD но да за същите биймове говоря бутат чисто 300 тцп трафик ! А за пасатките да има начин как да закрапиш (пишката на бийма в 140 пасат ефекта е поразителен Извинявам се предварително за качеството и че не е скрийншот но ме мързи признавам си Та това е 500 ац на 14 км пуснато на 50 мегахерца на блок с 20 антени на N стандарт плюс еър файбър който работи на 100 мхз (честотна лента) . Кара си едно селце с 60 тина абоната без да се затруднява да не работи като файбъра но за цената си просто кърти
 6. 1 point
  Ами виж цените на същите пакети в другите страни където имат присъствие тез чуждестранни кожодери. Искат да ни изравнят на цени с там. Ама ние не сме лукови глави, тук се знае че себестойността на минута разговор е 0,003стотинки или 10 минути 3 стотинки. От преминаването на 3G и нагоре за оператора това значи двупосочен ип трафик от 64к сами си правете сметката какви кожодери са. Непропускайте и за наличието на VOLAN или оператора да си кара комуникацията през друг безжичен оператор, без да има подписан договор за това с оператора. Па после що сме блокирали тв на булшитком те за това.
 7. 1 point
  С операторските и по конкретно с хуавей ми побеля косата откакто пуснаха 4г. Толкова проблеми в секунда не бях виждал. Скоростите бяха зле и преди това но да кажем, че за IoT това не е важно. Взех wap lte kit - направо лети. Стигал съм 98мегабита и е стабилен. Тестван е на 5-7км от клетките. За другите екстри на ros няма смисъл да говоря. След него се появиха по-горе изброените модели които си имат доста плюсове при отдалечени връзки.
 8. 1 point
  Здравейте колеги, Бях се опитал да го пусна по-рано, явно нещо се е объркало. И все пак , ако имате време и желание може да заповядате на семинар на Engenius Networks в петък, 24 януари. Безплатно е. Повече информация и регистрация на https://www.eventbrite.co.uk/e/engenius-networks-meeting-bulgaria-2020-tickets-89215992435?utm-medium=discovery&utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&aff=escb&utm-source=cp&utm-term=eventcard Ще се радвам да се видим.
 9. 1 point
  Да следиш и да филтрираш са две различни неща, още повече, че първото е некоректно спрямо същество, което се предполага, че трябва да има някакви права (без значение това жена ти, детето или колежката ти е !!!). Виж, да филтрираш е съвсем друго нещо защото ползвателя приема, че просто такива са правилата. Аз имам три деца и никога не филтрирам нищо, предпочитам да говоря с тях, по ефикасно е да си приятел и да сте един отбор отколкото да си лошия родител който живее на друга планета но кеша на браузера му е пълен с линкове от порнхъб. Незнам дали ще ти помогне но ще ти дам един линк, аз съм го писал, някакви хора ми твърдяха, че с Микротик не ставали такива неща и трябвало да се купува софтуер и хардуер за хиляди левове, в интерес на истината това е едва половината от статията която написах защото половината я орязах. (жалката истина е, че станах част от статуквото - сега конфигурирам софтуер и хардуер за хиляди левове ?) Конфигуриране на MikroTik като NGFW – интелигентна защитна стена
 10. 1 point
  Здравейте, отново! Явно никой няма желание да помогне. Аз си мислех, че това е целта на форуми от този тип. Всезнайковци, но тогава, когато трябва да обяснят нещо на разбираем език ги няма никакви. ПС по добре модератора да заключи тази тема, защото явно няма смисъл от нея ?
 11. 1 point
  Аз си мисля, че тези устройства след 5тия километър са загубено време и нерви.
 12. 1 point
  http://www.mobica.bg -Това е сайта!Ползвам го от доста години!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.