Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Извинявам се, нещо съм бил гладен. За mANT30, mANT30 PA става въпрос.
 3. Аз пък съм сигурен като заварям и наличието на заварки въобще не ме вкарва в драми , филми или други виртуални флуктуации. Въпроса за вадене на едно влакно от 24 в една туба съществува само в специфичен дял от мрежата.Ако в един кабел вЪрвят услуги върху CWDM или DWDM технологичната дисциплина въобще не включва вариант с вадене едно влакно в нищото.Въпреки сравнително богатия ми опит в мрежата не един изключителен технологичен хулиган с национален обхват , такова чудо не ми се е случвало ! Но никога не е късно човек да бъде изненадан !
 4. Today
 5. То хубаво ,но ако имаш възможност да го вземеш и да го сравниш с някой от 3-4 хиляди лева или нещо дори по стойносно.Да видиш как се държи и дали реално ще ти свърши работа . По принцип за къси разстояния би трябвало .
 6. То планирането е едно пък испълнението съвсем друго. За едно тюбни оптики времето необходимо е на кантар да заваряваш .Но когато говорим за по големи оптики от 24 влакна и да извадиш едно влакно от гръбнак не е оферта да режеш всичко . Особено ако имаш примерно услуги на растояния над 20 километра и караш примерно по едно влакно CWDM или дори DWDM .Помислете варху следното чупенето значи язва, значи утре при проблем все да мислиш дали там няма проблем, вода, лоша заварка . Като няма чупене няма проблем или поне проблема е за отклоненото влакно само. Инвестирайте в инструменти и тренирайте тог
 7. mANT 15s, mANT 19S, mANT30, mANT30 PA, mANT LTE 5O?
 8. Здравейте, търся една бройка за момента нова или употребявана без дефекти. Обявата важи за цялата страна. За връзка О889нула3866O.
 9. Продавам шкаф Rittal 7820.770 42U, ширина 1м, дълбочина 80см НЕ МОЖЕ да се разглобява - рамката е заварена Има предна и задна врата - няма страниците Има колела и една тава Има лека ръжда в долната част Цена 500лв. София За контакт ЛС
 10. kmeta

  Купувам QRT 5

  Закупено. Темата е за ключ.
 11. kmeta

  Ubiquiti Cloud Key

  Продадени. Темата е за ключ.
 12. Подозирах че е това.Ползвам такова изпълнение когато имам 24 влакна в една туба.Ползвам цепачка за туби. Вярно че първите 5-6 са курбан в полза на експириънс-а.Все има по 1-2 влакна счупени ,срязани или просто преебани , най зле е когато се случи до напречния срез на тубата.Боже върна ме в младостта.Ако са до 12 - режа всичко и заварям което продължава.Логиката е че за подготвени и аранжирани кабели заварка на влакно отива средно минута на влакно.Значи последното 11 вл. става за 10-11минути . Това ми е даунтайма на услугата по тях.Не съм имал оплаквания без значение размера на оператора.Все па
 13. Yesterday
 14. Здравейте Някой може ли да даде пример кога се ползва сплитер 2:8 и какви са му предимствата?
 15. Здравейте колеги, Вече доста паднаха цените на тези уреди, особенно разни китайски екземпляри. Може ли да се вземе нещо сравнително работещо до към 2000лв? (В Екском има OTDR FOT-100-S за 1400лв дори) Предимно за живи ПОН трасета до макс 2-3км.
 16. Last week
 17. Относно Т връзките - звучи да стават по-бързо от презаварката на всички влакна, обаче не дават гъвкавост в последствие. Примерно ако имаш изведено не 1 гръбначно за сплитер а няколко, можеш динамично да сменяш схемата в годините (да прехврълиш друго гръбначно влакно или дори клиент от една кутия към предишна).
 18. Преди 10 години, когато нямах сплайсер и виках други да ми сплайсват, винаги съм се питал за подобно решение. Сега явно е актуално но това прецизно надлъжно цепене и подготовка не отнема ли същото време като да си сплайсна 12те влакна? Или уптайма на услугата?
 19. Т-връзка - когато прекъсваш едно или повече влъкна а другите заминават транзит без чупене.По трудничко става при мулти тюбе оптики.Особено мазни и бронирани хахаха. А за другото бих казал началници много,работници още по.Предишния казваше за работниците ..... с такъв материял разполагаме хахаххах . И двата инсрумента са добри копувай...... инструмента пести време , а то ни е най ценния ресурс. А има и други предимства въпросния . Мога да разказвам много как такъв може много да помогне ...... спрямо макетния нож. Т връзките са много добро решение особено при пон изграждане като пример
 20. Не знам какво е т връзка. Сигурно я ползвам но и казвам по друг начин. Аз купувам хубав инструмент за качествен техник.Ако ще го купувам за себе си - сигурно сам ще си свърша работата и тогава техник не ми е нужен.Твърдо съм на мнение че ако техника който съм наел не е по добър от мене , значи не съм наел правилния човек.
 21. Разяснете малко тези Т-връзки
 22. Не въвеждам човека в заблуждение ,мога подробно да му обяня кое и как . Идва въпроса ако цепи дали ще прави Т- връзка тогава става по интересно. Инструмент евтин няма ...... дори ииии . ,,,, инструмента показва професионализъм и сериозно отношение към работата . Но инструмент трябва да се копува на човек който е видял трудния край и ще го отцени . Инак що не си вземе макетен нож на ТопМастер страхотни са с тях може и да цепиш тубичките дори , а пак за стрипер на тубите да не говорим .
 23. Случайно на някой да му се намират уши за монтаж в рак на RB2011UIAS-RM?
 24. Ще го оправиме, просто форума бе ъпдейтнат и тапаталка плъгина не беше готов още за тази версия. Сега са пуснали.
 25. Не мога да се логна през Tapatalk. Започна тази сутрин. Преди няколко дни беше ок.
 26. Earlier
 27. Все още се продава комплекта
 28. niki5 не вкарвай човека в заблуждение. Само https://www.kst-bg.com/products/instrument-za-zagolvane-na-broniran-kabel-acs.html това е за цепене на брониран кабел.Инструмента си заслужава всяка стотинка.Няма стойностен инструмент - ефтин.Ако има 5-6 отваряния на брониран кабел - става и с макетен нож.Но ако ще има работа - само горе цитираното.Ще трябва време да свикне и ще се пореже 2-3 пъти ама безплатна наука няма.
 29. kmeta

  Ubiquiti Cloud Key

  Има още 2бр.
 30. Зависи попитай на място и двата се продават от КСТ. двата уреда ще свършат работа при сръчни ръце .последно първия беше някъде към 80+лева а ношчето беше 38 лева преди година .Без спор второто е по добро ама ако не го взимам за себе си а за работници избирам първото .Върши добра работа , но винаги с добра настройка инак ножа бързо заминава.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.