Jump to content
 • публикация
  1
 • коментара
  0
 • преглеждания
  114

Защо монитор втора употреба?

_pclife_

169 прегледа

Макар да поражда известни съмнения, закупуването на техника втора употреба определено би могло да донесе облаги за потребителите.  В това число се включват също и мониторите за компютър.  Безспорно дисплеите играят важна роля в компютърната система. Те не просто служат за екран, но и предлагат редица функции и екстри. Например, редица монитори разполагат със защита, която има за цел да предпази очите по време на работа или продължително използване. Това също важи и за моделите втора употреба. В много от случаите употребяван монитор не означава повреден или негоден, а просто, че моделът е от старо поколение.

Една от причините, поради които си струва закупуването на монитори втора употреба е, че всеки един модел минава през обстойни технически прегледи. Разбира се това важи в случаите, когато те се предлагат от лицензирани магазини и търговци. Ако се наложи, професионалистите премахват всички възникнални повреди, преди да върнат мониторите повторно на пазара. Някои клиентит връщат своите компютърни дисплей за поправка , поради повреди като мъртви пиксели или, осветяване на дисплея, по-известно като „backlight bleeding”. Много често обаче, мнозина захвърлят своя стар модел, поради леки козметични забележки или просто, защото желаят да закупят монитор от ново поколение.Това означава, че на пазара се предлагат надеждни монитори, които също така са достъпни на ниски цени.

Преди да се извърши покупката на монитори втора употреба е желателно да се обмислят някои фактори:

 1. На първо място това са условията за покупка и продължителността на гаранция. Тук се включват периода на доставка или условията на връщане на продукта или връщане на парични средства. С други думи казано, редно е да се проучи добре търовеца, от когото ще се закупи монитор втора ръка. Препоръчително е да се избягват търговци, които не могат да гарантират произхода на своите предлагани артикули.
 2. Следващият фактор, който задължително да се вземе под внимание, е годината на производство. Закупуването на твърде остарял модел определено няма да бъде добро решение, въпреки ниските цени. Главната причина за това е факта, че той няма да разполага със съвременни функции или екстри. За това е желателно да се закупи възможно по-нов модел, който предлага по-високо качество и същевременно  по-ниска цена от чисто новите.
 3. Както при новите модели,  преди да се закупи монитор втора ръка, е добре да се обмисли надеждността на марката и отзивите за монитора. Днес в интернет може да се открие изобилие от информация за всяка техника, която може да бъде изключително полезна при вземане на решение за покупка. Например, клиентските отзиви могат да подскажат за често срещани дефекти за даден модел употребявани монитори. Същевременно те могат да откроят всички предимства на избраната марка и съответният модел.

×
×
 • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.