Jump to content

Въпрос за схема на безжична мрежа!


Петър Петров

Recommended Posts

Взимаме интрнет от рутер, по лан го вкарване в АР , насреща имаме клиентско радио, от него излиза лан и тази схема се повтаря още 2 пъти. всички устройства са бридж!

проблема е че и при сърфиране дори пинга се вдига при първото АР. Сигнала е добър навсякъде по веригата и ефира не е замърсен.

С готовност бих дал още подробности за да улесня решаването на проблема ми!

И да добавя надрая на това чудо има вързани само 2 компютъра.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Устройствата са булет2 разтоянията са около 3-4 км , вътрешните тестове показват около 30 мб между отделните устройства по wifi а между първото и последното 1мб. 

Редактирано от Петър Петров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук не разбрах или по точно рабрах че сигнала минава през три хопа ,и така неминуемо ще скача пинга .И в допълнение Има ли обекти пречки по сигнала какво е неговото ниво и какви са устройствата .Просто повече подробности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Извинявам се за невежеството но какво е хоп? Ако това са трите точки през който се е наложило да пречупя сигнала да, без никаква друга техника. Изискването за пряка видимост съм го изпълнил на 100 %. Най лошия сигнал ми е -76. 

Редактирано от Петър Петров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 До колкото разбирам тия хоп-ове както съм ги навързал така един след друг не е никак добро решение?

 Ако е така какво трябва да се направи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвам фабрични пач кабели ,не съм ги сменял! Дали може да е от тях?

днес тествах от първия хоп ( ако правилно съм разбрал терминологията какво е това хоп) нямаше проблем пинга едноцифрен и си държеше максималната скорост която имам!

 

 Днес смених последния хоп със Микротик с две бежични карти нещата се пооправиха, но се получи проблем между микротика и убнт--то.

Редактирано от Петър Петров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За кабели да може да са причина,но шанса е малък.Инак да това са хопове ,всеки един увеличава  тайминга.Колкото по качествени са рутерите толкова по малко закъснение ,и колкото по добър сигнал .Сигналът също така е добре да е 65 децибела и по  малко.Но ти все пак до сега не даде никаква информация за да можем да кажем къде грешиш.Нито каква техника антени разтояния нищо ,така че докато не дадеш информация няма смисъл за изтрели в тъмното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Опитах се да онагледя какви съм ги свършил в прикачения файл , разтоянията са около 3 км.

 и преди да ме съдите за изпълнението имайте предвид, че не искам да прекарвам нито 100 нито 50 а само някакви си 10 Мб колкото и смешни да ви изглеждат! 

описание.docx

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът ти е най вероятно в самоделно направените облъчванели и антени.устройствата ти са добри,трябва да се подорят антените и облъчвателите или да се сменят с качествени

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така както го описваш, звучи като да се самозашумяват съседни антени.
За 10Mbps няма нужна от кой знае какъв силен сигнал, при монтажа на антените (не каза какви са), ги завърти една спрямо друга на всяка точка - примерно входа на вертикална поляризация, изхода на хоризонтална - така на всеки хоп (съответно входа на втората е хоризонтален, понеже изхода на предния е такъв :) ). Също ги раздалечи поне на 4 канала един от друг. Микротика има много варианти (софтуерни) за изчистване на подобни проблеми, но ако не си работил до сега ще е сложно. Ако минеш на Микротик, ще си спестиш техника и можеш да ползваш различни благинки като nstreme или nv2.

В общия случай няма нужда от рутиране, до колкото разбирам 2-та клиента са на края на този герлянд - т.е. няма междинни ползватели по точките?

B2 (има разлика между B2 и BM2, понеже горе си писал B2) би трябвало да може да прекара един 20-тина Mbps half.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.