Към съдържанието

- - - - -

Bonding Kak ?!?

• Please log in to reply
132 отговора на тази тема

#121 ivoo13

ivoo13

Нов Потребител

• Потребители
    Topics 0
  • Местоположение0:

Публикувано 08 юли 2009 - 13:49

Все пак неразбрах bonding с двойни облъчватели работи ли или не. Тъй като имам линк с двойни облъчватели на nestrime и прекарвам макс 65мб данлоуд и 30-40 ъплоуд. Линка е на около 13км и сигнала е около -60. Та въпросът ми е най вече с bonding и двойни облъчватели ще постигна ли нещо повече.

#122 netronix

netronix

Редовен Потребител

• ISP
    Topics 24
  • МестоположениеРодопите:

Публикувано 09 юли 2009 - 02:18

Всичко е до тест. Другото е само философия...

#123 koko

koko

Редовен Потребител

• Модератор
    Topics 103
  • Местоположение0:

Публикувано 14 август 2009 - 09:38

в едно село правя линк 5гхз(55мб) + 2,4гхз(43)мб.
Направих бондинг но от едната страна е слаб борд 433 с 300мхз цпу и при 65доун и 10 уп е на 100%, от другата страна е 433ах с 680мхз и е на 65-70%.
Опитвах да бриджна еоип-тунелите на слабия борд с машина зад него(пак помежду им с еоип) за да правя бондинга на ПЦ но така постигнах по-слаби резултати.
Сега чета и гледам примери за лоад-баланс с рутиране но всички примери са с натване, а мойте ип-та са реални, и незнам дали ще се получи, т.е. дали ще останат реални.
Обмислям варянт да пусна 2ри лан до борда и да бриджна еоип-тата с 2 лан интефеиса, а на пц-то да правя бондинг на 2 лан карти
Дори незнам дали ще има ефект от цялата работа или да слагам 433ах и да ги пускам на по 800мхз

#124 Велин

Велин

Разбирач

• Модератор
    Topics 100
  • Местоположениенякъде тук на юг:

Публикувано 15 август 2009 - 18:07

не си създавай излишни главоболия сложи си направо борд, аз не съм правил до сега бондинг с РБ(само с ПЦ) и не знам дали добре ще се справят с много трафик

#125 Mile

Mile

Разбирач

• ISP
    Topics 59
  • МестоположениеСвоге:

Публикувано 15 август 2009 - 21:34

Справят се, като кучето на нивата ;)

#126 koko

koko

Редовен Потребител

• Модератор
    Topics 103
  • Местоположение0:

Публикувано 16 август 2009 - 10:07

след 2дневни опити взех 433АН само трябва да ходя да го сложа да видиме колко повече ще изкарам.

#127 bobo

bobo

Потребител

• Потребители
    Topics 24
  • МестоположениеГаброво:

Публикувано 07 септември 2009 - 10:10

Здравейте,
А някой от вас да има набюдение как се държи бондинг на два WDS линка без EOIP директно двата WDS-a балансирани ? Версия 3.ХХ го потдържа дори работи примен на масата. Скоростите не са това което очаквах около 80 Мбпс но машините са слаби П3-1400 :-[ .

Благодаря

#128 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 07 септември 2009 - 10:57

Тествай както е описано тук: http://www.ubnt.com/...ead.php?t=12740 може да се окаже че всичко е наред.

#129 Велин

Велин

Разбирач

• Модератор
    Topics 100

Публикувано 07 септември 2009 - 13:08

Цитат

Здравейте,
А някой от вас да има набюдение как се държи бондинг на два WDS линка без EOIP директно двата WDS-a балансирани ? Версия 3.ХХ го потдържа дори работи примен на масата. Скоростите не са това което очаквах около 80 Мбпс но машините са слаби П3-1400 :-[ .

Благодаря
80 мбит !!?!?!?! отгоре- надулу, отляво-надясно , Фул дуплекс или халф , щото аз мога да ти кажа че 80 се правят и с една платка. С ВДС до сега не ми известно някой да е правил. Процесора ти е достатъчен мисля  но както е писал колегата пусни си друг тест от други машини за да имаш реална представа. Аз тези дни си пуснах бондинг с Аликс при 75/13 down/up (реален трафик) е  на около 70% натоварване,  ;) не вярвах, че ще устискат.

п.с. CPU-то го гледах през телнет.

#130 bobo

bobo

Потребител

• Потребители
    Topics 24
  • МестоположениеГаброво:

Публикувано 07 септември 2009 - 15:06

Да идеята ми е да балансирам две платки но без тунелите. Според мен това  би разтоварило машините от излишният товар на EOIP . Това работи проверено !
Както написах машина до машина 80мбпс като теста е пуснат на самите компютри и CPU e 100% което ме навежда на мисълта че е най удачно теста да е на външни машини.
Иначе картите са DCMA-81 пуснати на турбо с WDS.
Основния ми въпрос беше пробвал ли е някой или  има ли работещ такъв линк и как се държи в реални условия трафик, конекции ... ?:-[

#131 Велин

Велин

Разбирач

• Модератор
    Topics 100

Публикувано 07 септември 2009 - 22:57

Цитат

Както написах машина до машина 80мбпс като теста е пуснат на самите компютри и CPU e 100%

да се разбира full duplex 80 mbit :-[ и не виждам какъв е проблем да си направиш конфигурации и с ЕОИП и с ВДС и да си ги запазиш ;) и тестваш на място смао с един рестарт.

#132 tolleo_

tolleo_

Нов Потребител

• Потребители
    Topics 0

Публикувано 22 ноември 2009 - 21:14

Цитат

защо бондинг а не n-stream
слагаш 2х2 на различни канали картите
разстояние минимално за по лесно насочване
внимаваш да не се престараеш с мощноста за да не се заглуши трасето

#133 puh

puh

Потребител

• Потребители
    Topics 9
  • Местоположение0:

Публикувано 14 декември 2009 - 23:14

Цитат

Здравейте,
А някой от вас да има набюдение как се държи бондинг на два WDS линка без EOIP директно двата WDS-a балансирани ? Версия 3.ХХ го потдържа дори работи примен на масата. Скоростите не са това което очаквах около 80 Мбпс но машините са слаби П3-1400 :) .

Благодаря
здрасти
при тестовете които проведох  - със средна точка, защото това ми бе необходимо, бондинга тръгна без проблем, без да използвам тунели - само с вдс, като основният момент е wds default bridje =none. от тук нататък няма проблеми.
поздрави

Подобни теми Collapse

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни