Mikrotik E-Mail
Started By tibcho, 02 фев 2012 22:44
7 отговора на тази тема
Публикувано 02 февруари 2012 - 22:44
Приятели как да накарам това чудо Микротик да праща e-mail-и? Какво ли не опитвах по настройките и какви ли не сървъри инсталирах, но не мога да го накарам да праща e-mail-и навън (извън локалната мрежа да речем към gmail.com или пък mail.bg например). Имам динамично ип което си е като реалното достъпно е от цял свят, но се сменя през седмица вързал съм го с No-Ip хост. Кажете вие какво сте направили и как сте настройли вашите Микротици да могат да пращат e-mail-и...
Ще съм благодарен на подробно обяснение, благодаря
Публикувано 03 февруари 2012 - 00:38
Да не би доставчика ти да ти реже 25 порт (smtp) който се ползва точно затова. Може да провериш с телнет на 25 порт към някой мейл сървър
Публикувано 03 февруари 2012 - 09:17
Аз съм го настроил с gmail и си работи перфектно не помня да имаше някакви по такива странни проблеми единствено се сещам за доставчика да го е блокирал този 25 порт ама гмаил работи на 587 почети тук. http://support.googl...en&answer=13287
Публикувано 03 февруари 2012 - 11:55
Momo какви настройки си сложил за gmail защото и аз опитах, но нещо не ми се получи и така
Микротика ми е стар 3.30 но никъде не открих да има бъг или проблем с /tool e-mail за тази версия..
Грешката в повечето случай:
11:54:48 system,e-mail,error Error sending e-mail: abnormal termination (timeout)
Може би проблема идва от TLS, но не мога да си обесня защо го нямам като команда в /tool e-mail след като в changelog-а пише, че е въведено още от версия 3.21
What's new in 3.21:
*) added TFTP server;
*) added authorization and TLS support to email tool;
Помоооощщщ...
Грешката в повечето случай:
11:54:48 system,e-mail,error Error sending e-mail: abnormal termination (timeout)
Може би проблема идва от TLS, но не мога да си обесня защо го нямам като команда в /tool e-mail след като в changelog-а пише, че е въведено още от версия 3.21
What's new in 3.21:
*) added TFTP server;
*) added authorization and TLS support to email tool;
Помоооощщщ...
Този пост е редактиран от tibcho: 03 февруари 2012 - 12:25
Публикувано 03 февруари 2012 - 12:38
аз използавам SSLна порт 465 или TLS/STARTTLS: 587 и вдвата случая си работят перфектно и изпращат маил.
Публикувано 04 февруари 2012 - 13:40
3.22 е работело. Имали са разминаване с гугъл, което е оправено чак във 4.6. Level 4 лиценза е 30 долара крайна цена купен от правилното място.
Ако искаш да потвърдиш - използвай debug logging за email.
Ако искаш да потвърдиш - използвай debug logging за email.
Този пост е редактиран от NetworkPro: 04 февруари 2012 - 13:41
Тия дни не подхващам нови проекти. Обърнете се към колегите от форума.
Купи си нещо от мен mikrotik-bg.net/topic/1975-всичко-което-продавам
Купи си нещо от мен mikrotik-bg.net/topic/1975-всичко-което-продавам
Публикувано 04 февруари 2012 - 21:24
Momo с коя версия Микротик си защото на мен изобщо не ми дава в командата /tool e-mail да си избирам SSL или пък TLS
на нормален клиент например Thunderbird или с телнет от cmd.exe си се свързвам с smtp.gmail.com a микротика ми не може да се свърже и дава timeout ... ако е възможно експортни и настройките си на /tool e-mail благодаря
п.с.: Имам чувството, че Микротик не се обръща коректно към сървъра с EHLO и STARTTLS както му е реда и затова след определено време сървъра го дисконектва..
п.с.: Имам чувството, че Микротик не се обръща коректно към сървъра с EHLO и STARTTLS както му е реда и затова след определено време сървъра го дисконектва..
Публикувано 31 март 2012 - 23:24
Изобщо описал ли си smpt сървър или чакаш микротика сам да си го намери ?
Подобни теми
| Тема | Форум | Автор | Общо | Последно мнение | |
|---|---|---|---|---|---|
Важна MIKROTIK 2011-2012 НОВИ ПРОДУКТИ !!! |
Mikrotik - Новини | NetworkPro |
|
|
|
Mikrotik - OS v. 5.11 проблем |
Микротик - общи дискусии | rodnilb |
|
|