Към съдържанието

TL-ANT2424B моля ВИ за съвет.

• Please log in to reply
21 отговора на тази тема

#1 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 21 октомври 2011 - 07:35

Здравейте,аз съм начинаещ и прегледах целият форум.Много е интересен и образователен,Въпроса ми е поръчах антената и чакам да пристигне,а дотогава трябва да закупя устройството към което да я свържа и моля за мнение.Трябва ми за приемане на незащитени мрежи от далечно разстояние за лаптоп.Аксес пойнт,рутер.наностейшън ли някакъв рипийтър.В чужбина съм и сменям квартирите заради местоработата и не ми се дават по 250 евро всеки път за телефонен пост.Вече дадох един път.Ако може да е с лесни настройки.Благодаря ВИ надявам се да ми помогнете.

#2 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 21 октомври 2011 - 08:52

Може би да е High-Power и да поддържа N стандарт. Да работи на USB. Да има RP-SMA конектор за антената. Ще ти трябва и дълъг пигтейл (RP-SMA <->N Type) или пигтейл и кабел до антената.

Този пост е редактиран от NetworkPro: 21 октомври 2011 - 09:03

Тия дни не подхващам нови проекти. Обърнете се към колегите от форума.
Купи си нещо от мен mikrotik-bg.net/topic/1975-всичко-което-продавам

#3 RudY-ElectriC

RudY-ElectriC

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 51
  • МестоположениеВарна:

Публикувано 21 октомври 2011 - 09:24

По принцип бях решил да непиша
За тая антена аз има такава е вече ползвам само решетката от нея облъчвателя си почива защото  не е от най добрите но става
относно "машинката" не е нужно да е с голяма мощност по скоро с висока чуствителност
TP-LINK WR743ND - това е избора има подръжка на WISP също подържа "N" стандарт
Антената му се сваля и е на RP SMA
Елементарни настройки за постигане на целта
на един от портовете си подържа ПОЕ даже в комплекта има и пасивен пое инжектор

Това е идеално за теб
Относно пиг тейлите
Тази антени има доста къс изходящ кабел
Такаче ще ти трябват следните кабели

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от RudY-ElectriC: 21 октомври 2011 - 09:32

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

#4 Mile

Mile

Разбирач

• ISP
    Topics 59
  • МестоположениеСвоге:

Публикувано 21 октомври 2011 - 10:18

Един Bullet 2 / М2 с openwrt ще и подхожда. Въпреки, че малко много ми се вижда 24dbi антена за подобни цели. Едно нано би ти спестило некой лев и обем ;)
http://www.store.svo...=1&id=(2,5,6,7)
това разпродавам..

#5 Networker

Networker

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 21 октомври 2011 - 11:47

Виж мнениетоveskostoev написа на 21 октомври 2011 - 07:29 :

Здравейте,аз съм начинаещ и прегледах целият форум.Много е интересен и образователен,Въпроса ми е поръчах антената и чакам да пристигне,а дотогава трябва да закупя устройството към което да я свържа и моля за мнение.Трябва ми за приемане на незащитени мрежи от далечно разстояние за лаптоп.Аксес пойнт,рутер.наностейшън ли някакъв рипийтър.В чужбина съм и сменям квартирите заради местоработата и не ми се дават по 250 евро всеки път за телефонен пост.Вече дадох един път.Ако може да е с лесни настройки.Благодаря ВИ надявам се да ми помогнете.

Какво разстояние трябва да се покрие и каква скорост?
Ако ще е за разстояние, трябва и от двете страни да има по-големи антени.
Тази, която си избрал завършва с женска N букса, на която най-добре би паснал един Bullet (той е с мъжка букса N), както посочи колегата по-горе.

Този пост е редактиран от Networker: 22 октомври 2011 - 21:49

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

#6 master

master

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 50
  • Местоположение. . .:

Публикувано 21 октомври 2011 - 16:15

Само, че това АП има и антена на платката която се ползва за приемна.

Analog Audio™   IT.BG™ Студио Прима Парти

#7 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 21 октомври 2011 - 23:37

Благодаря за бързите отговори.Ако трябва да взема малко по-скъп по марков от ТП-ЛИНК за по добри резултати.Предложете още някой модел,ако не ще взема ТП-ЛИНКА до няколко дни.Още един път благодаря ВИ за бързите и точни отговори.

#8 111111

111111

Разбирач

• Администратор
    Topics 79
  • МестоположениеСофия/Рим:

Публикувано 22 октомври 2011 - 00:10

не знам къде ще го мъкнеш тоя кютук антена
понеже и аз съм в чужбината те съветвам да си вземеш
TL-ANT2414A + TL-WN722N/TL-WN722NС
бухаш в лаптопа и толкова
пък в комплект с beini какво прави ;)
Публикувано изображение Публикувано изображение
Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

#9 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 22 октомври 2011 - 03:31

Ами аз имам TP-LINK TL422G +антена MS2415P панелна и е същото като с ALFA 2000mw USB CARD,GSY 500mw и ALFA 1000mW.А BEINI-то май малко хора ползват WEP кодирането.Антената наистина е малко голяма ама за„спорта” ще експериментирам.Сега незнам кое е по-добре БУЛЕТ 2 или Аксес пойнта от другата ми „тема”.Заради бавния нет пуснах темата два пъти.Извинявам се.

#10 111111

111111

Разбирач

• Администратор
    Topics 79
  • МестоположениеСофия/Рим:

Публикувано 22 октомври 2011 - 18:34

двете теми са обединени
обаче аз си оставам на мнението че ти трябва антена
инак и аз ползвам TL422G
а беинито и други кодировки разбира е няма как да го обедиш да ползва пирит+CUDA
но зависи от страната в която си има и други супер елементарни решения за ползване на WPA2 без всякакви мъки
Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

#11 dabadaba

dabadaba

Потребител

• Потребители
    Topics 5
  • Местоположениена село 43°59'48.14"С 27° 9'47.67"И:

Публикувано 22 октомври 2011 - 21:27

Слушай кво ти казва Mile, щото не виждам смисъл от по-мощна антена и устройство за тази цел.

Обяснявам наивно-реалистично, както обяснявам на клиенти що трябва да си вземат марково устройство за безжичен интернет, щом имат две чертички на лаптопа!

Ако закъсаш с колата в калта, идва трактор да те измъкне. Трактора ти пуска стоманено въже, но то идва малко късо, та ти от своя страна го удължаваш малко с книжен канап. Правите яка връзка (две чертички) ама кат вземе трактора да дърпа, връзката се къса...

За къв чеп ти е яка антена и устройство, като примерно отсреща има някаква мижава 2 дб омни антенка? Същото е както да си светиш със свещ от къщата на комшията.

Нано - хем леко, хем не е обемисто! :)

#12 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 22 октомври 2011 - 23:19

Да така е прави сте.Ще купя и едно нано и аксес пойнта(45-50лева няма проблем) за антената защото антената пристигна в България.Ами наностейшъна работи ли с такава антена и кой модел нано точно да взема и колко струва?Ще направя тест и с двете устройства.Наното трябва ли да има постоянна връзка с лаптопа с кабел ако се наложи да е на покрива на 5-6 метра от лаптопа или му се правят настройките и си работи самостоятелно?После може да продам едното.

#13 dabadaba

dabadaba

Потребител

• Потребители
    Topics 5
  • Местоположениена село 43°59'48.14"С 27° 9'47.67"И:

Публикувано 23 октомври 2011 - 10:51

Тези наностейшъни ubnt.com/nanostationm не работят с външна антена, защото си имат вградена.
По-стария модел, не локо, имаха възможност за външна антена ubnt.com/nanostation но тук вече май се намират само като втора употреба.
Наностейшън е готово решение и единственото което ти трябва допълнително е кабел, дълъг колкото те устройва за да го закрепиш на удобно място. Кабел дълъг 20 метра работи без проблеми, по-дълъг не съм тествал, защото не ми е бил необходим.
Антената, която си поръчал е добра, но не е удобна за често преместване - тежи 3,5 килограма с размер 1 метър на 60 см. Трябва и стабилно закрепване, да не я духне вятъра, устройството трябва да е до нея, защото теоретично ще има загуби, ако използваш дълъг коаксиален кабел. Използвал съм и все още се използва 12 метров коаксиален кабел с 10 дб антена без чувствителни загуби, но си е според зависи :)

#14 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 26 октомври 2011 - 23:10

Здравейте,някой знае ли от къде мога да намеря Булет2 или М2 или някоя застояла бройка НАНО 2.

#15 Tsunami

Tsunami

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 8
  • Местоположениена земята:

Публикувано 26 октомври 2011 - 23:21

Виж мнениетоveskostoev написа на 26 октомври 2011 - 23:10 :

Здравейте,някой знае ли от къде мога да намеря Булет2 или М2 или някоя застояла бройка НАНО 2.

Имам втора употреба нано 2. Ако те интересува предложи цена на лично.

#16 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 21 декември 2011 - 23:20

Здравейте, ТП-ЛИНК743НД може ли да приема безжично сигнала и какви са настройките които трябва да направя за функцията само приемане на сигнала.Вариянта само с кабел между рутера и лаптопа остава само с кабел и как да го настроя като клиент.

#17 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73
  • Местоположениебългария - Варна:

Публикувано 22 декември 2011 - 00:23

качваш ddwrt и от там вече може

#18 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 22 декември 2011 - 21:25

В сайта пише че не поддържа ddwrt или аз бъркам.Някой има ли друго предложение как да го направим клиент.

#19 MiPSus

MiPSus

Редовен Потребител

• ISP
    Topics 28
  • МестоположениеСофия:

Публикувано 02 януари 2012 - 21:02

Да напомня само, че wr743 има 2 антени! Външна с която предава и вътрешна с която приема!

Nano/Loco M2 има клиентски режим и достатъчна антена за целта, включваш и работиш!

Този пост е редактиран от MiPSus: 02 януари 2012 - 21:03

#20 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 10 януари 2012 - 11:27

743 с външната също приема освен че с вътрешната приема, нали ? :)
Тия дни не подхващам нови проекти. Обърнете се към колегите от форума.
Купи си нещо от мен mikrotik-bg.net/topic/1975-всичко-което-продавам

#21 lannanetbg

lannanetbg

Нов Потребител

• Потребители
    Topics 1

Публикувано 12 януари 2012 - 01:41

Аз бих ти препоръчал това: wlan-antena.pazaruvaj.com/tp-link/tl-ant2414a-p38246919/opisanie.html или си вземи NanoStation 2 имат добра чувствителност.

#22 veskostoev

veskostoev

Потребител

• Потребители
    Topics 2

Публикувано 15 януари 2012 - 10:52

Виж мнениетоNetworkPro написа на 10 януари 2012 - 11:27 :

743 с външната също приема освен че с вътрешната приема, нали ? :)
Това се питах и аз как да приема с външната или дали въобще може с нея.Или с вътрешната само приема а с външната само изпраща сигнал.

Подобни теми Collapse

Тема Форум Автор Общо Последно мнение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни