Нужда от съвет
Started By sftt, 29 яну 2011 01:23
10 отговора на тази тема
Публикувано 29 януари 2011 - 01:23
Здравейте, имам следния въпрос ако някой може да ми помогне с една конфигурация за ХОТСПОТ.Микротик вер. 3.хх х86.Въпроса ми е следния как да направя следната работа.
МТ.----eth1 ---------------- linksys wrt54gl soft. dd-wrt
Така че линксиса да ми служи като антена за хотспота а афтентикацията да се извършва на микротика където е дефакто хотспота.Доста изчетох за хот спота но отговор на моя въпрос не намерих.Предполагам чр може би нещо от рода на EoIP Tunnel .
МТ.----eth1 ---------------- linksys wrt54gl soft. dd-wrt
Така че линксиса да ми служи като антена за хотспота а афтентикацията да се извършва на микротика където е дефакто хотспота.Доста изчетох за хот спота но отговор на моя въпрос не намерих.Предполагам чр може би нещо от рода на EoIP Tunnel .
Публикувано 29 януари 2011 - 08:18
спираш дхцп-то на линксис-а
правиш настройките от винбох за хотспот- сервер
и закачаш мт-то на някой от лановете на линксис-а
или ако искаш да ти ги настроя дай на лс логин и пасс за мт-то
правиш настройките от винбох за хотспот- сервер
и закачаш мт-то на някой от лановете на линксис-а
или ако искаш да ти ги настроя дай на лс логин и пасс за мт-то
Публикувано 29 януари 2011 - 14:00
Значи не това ми трябва даниелски. Пуснал съм хотспот на микротик раздава си ип-та от дхцп-то скоростите съм ги настроил , но въпроса ми е .Дали линксиса може да се ползва като вид ( вифи карта ) , тоест да приема и предава сигнала до цялата афтентикация да се извършва на микротика който е зад него. Имам и още един въпрос кой шейпър ползвате за хот спот системата защото от страниците на вики ония който е даден не прави нищо.Благодаря ви предварително.
Публикувано 29 януари 2011 - 14:20
Виж дали на линксиса имаш опция AP Bridge, ако не решението е TL-WA501G. Може да избереш и по-мощно, в зависимост от това колко хора ще се закачат и за каква скорост си говорим. Поразрови се във форума има доста сходни теми
Публикувано 29 януари 2011 - 14:48
Linksisa има тази опция а форума вече и темите му знам на изус но точно за това не е писано. Ако знаеш как да стане пиши щото аз вече не знам пробвах и с неговия хотспот на линксиса но нрщо нр става това корто аз искам. :-\ А на сървъра няма как да му сложа Вифи карти защото просто не може няма място .
Публикувано 29 януари 2011 - 16:23
значи за да го ползваш кат вифи карта от настройките на дд-врт го пусни в режим ап
на линкис-а спираш dhcp за да не се бърка със дхцп сървара на микротика и кабела от микротик-а го слагаш в някой от лан-портовете на рутера !
на линкис-а спираш dhcp за да не се бърка със дхцп сървара на микротика и кабела от микротик-а го слагаш в някой от лан-портовете на рутера !
Публикувано 30 януари 2011 - 23:47
Стана мерси
, а кой шейпър ползвате за хот спот системата защото от страниците на вики ония който е даден не прави нищо
Цитат
значи за да го ползваш кат вифи карта от настройките на дд-врт го пусни в режим ап
Публикувано 31 януари 2011 - 00:53
hotspot системата на микротика си има шейпър който си работи коректно
задават се съответните скорости в профила или user manager в зависимост кое се ползва
задават се съответните скорости в профила или user manager в зависимост кое се ползва
Публикувано 31 януари 2011 - 14:41
Да съгласен съм с теб но не е точно така ,по мое скромно мнение мямаш ли шейпър както трябва двама торентджии да ти кацнат и до там си (тествано е) . А с това от вики http://wiki.mikrotik...yer-7_protocols има подобрение е малко е до преработено но ми се наложи доста време да му отделя .
Цитат
hotspot системата на микротика си има шейпър който си работи коректно
Публикувано 31 януари 2011 - 15:25
дай един скайп да ти обясня ?
Публикувано 31 януари 2011 - 15:37
@sftt
разгледай параметрите за PCQ на интерфеисите и ще откриеш интересни приложения
разгледай параметрите за PCQ на интерфеисите и ще откриеш интересни приложения
Подобни теми
| Тема | Форум | Автор | Общо | Последно мнение | |
|---|---|---|---|---|---|
Дайте съвет |
Микротик за начинаещи | tonton |
|