Към съдържанието

Вярно ли е че при режим на GSM-а 3G се повишава консумацията?

• Please log in to reply
25 отговора на тази тема

#1 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 07 август 2010 - 10:27

Не посочвам конкретен модел. Въпроса ми е като цяло.. Найстина има логика но неможах да намеря точно с колко % и т.н. До момента бях го оставил на "GSM Only" но видях, че нета през него се пооправи като му дадох да подържа и 3G и то оправи от гледна точка на това, че не ми прекъсва вече интернет радиото което слушам. Но дали си струва от гледна точка на консумацията ?!

#2 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73
  • Местоположениебългария - Варна:

Публикувано 07 август 2010 - 13:05

незнам но на ифон 3г при пуснат 3г батерията падаше за един ден  а без за 3-4

#3 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 07 август 2010 - 13:08

E то значи оптималния варянт е да го пускам само при Browse в нета ...  :o

#4 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73

Публикувано 07 август 2010 - 13:34

нз сега ще тествам и при нокия та -5800 там не гася 3г-то и даржи 4-5 дена

#5 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 07 август 2010 - 13:41

Аз с е51 бях със спряно 3G и максимум 2дена но ползвам доста нет и доста говоря. И при положение, че повече консумира с 3G май ще ходя с по още една батерия в джоба :o

#6 111111

111111

Разбирач

• Администратор
    Topics 79
  • МестоположениеСофия/Рим:

Публикувано 07 август 2010 - 14:58

хвътляите ги тия боклуци
сигнала е една чертичка при мен максимум 3
GPRS - EDGE - 3G се сменят когато си искат, има места без сигнал 
че и оператора се сменя (все пак роуминг) 
батерията поне седмица че и през WiFi ровя 
HTC Touch PRO2

#7 kokaracha

kokaracha

Редовен Потребител

• ISP
    Topics 29
  • Местоположение0:

Публикувано 07 август 2010 - 15:28

Цитат

хвътляите ги тия боклуци
сигнала е една чертичка при мен максимум 3
GPRS - EDGE - 3G се сменят когато си искат, има места без сигнал
че и оператора се сменя (все пак роуминг)
батерията поне седмица че и през WiFi ровя
HTC Touch PRO2

Дзът ,аиде намали малко :o

Батерия 1ххх mAh с устроство в дата режим  на работа( пренос на данни) повече от 4 часа,абсурд.

#8 Влади

Влади

Редовен Потребител

• Собственик
    Topics 110
  • МестоположениеЛондон:

Публикувано 07 август 2010 - 22:11

Ето ви скриин при който телефона се използва както си трябва,тоест и неговите функции
За тези 4:30 часа
1.Гледам около 1 час филми във метрото на 100% Brightness и през този 1 час телефона постояно търси мрежа което допълнително цапва батерията
2.На всеки 10 мин автоматично ми чеква емайл,facebook,Ebay notification
3.Понякога слушам радио,но когато слушам радио ги пиши 3:30 мин защото ползва 3G а то точно убива батерията
4.Когато си бях на България,си бях изключил 3G-то защото нямах интернет през роуминг и ми караше по 4/5 дена.
Когато и тук не го ползвам рационално а само си проверявам емайла кара по 2 дена

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMG_1657.jpg   28,54K   95 Брой сваляния

#9 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 07 август 2010 - 22:16

4 часа изкара от напълно заредена батерия до пълно разреждане със слушане на радио през нета. Малко си е :o

#10 Влади

Влади

Редовен Потребител

• Собственик
    Topics 110
  • МестоположениеЛондон:

Публикувано 07 август 2010 - 22:21

Цитат

4 часа изкара от напълно заредена батерия до пълно разреждане със слушане на радио през нета. Малко си е :o
ми какво да ти кажа,да ме извиняват ма искаме телефоните да правят св*ки
За един телефон има всичко което ти трябва
Ако знам,че ще го ползвам повече от 5 часа и,че няма да имам зарядно си взимам това
http://cgi.ebay.co.u...#ht_1586wt_1137
Взех си го и си докарвам още 7 часа което е предостатъчно

#11 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 07 август 2010 - 23:30

Прав си до къде е докарахме... да не стигат батериите  ;D  И си мисля да го направя да може и през USB то да зарежда, че не са го предвидили..Ще се радвам като се разпространят телефоните със слънчеви клетки :o .

#12 Влади

Влади

Редовен Потребител

• Собственик
    Topics 110
  • МестоположениеЛондон:

Публикувано 08 август 2010 - 02:04

Цитат

Прав си до къде е докарахме... да не стигат батериите  ;D  И си мисля да го направя да може и през USB то да зарежда, че не са го предвидили..Ще се радвам като се разпространят телефоните със слънчеви клетки :o .

По принцип технологиите ги има, но главният проблем е батерията и затова ги задържат.Аз мисля да си сменявам моята пръчка със HTC на Android да минавам,но предполагам, че около нова година би трябвало да се появи някой дзвер със това
http://www.engadget....-clocking-1-2g/

#13 Велин

Велин

Разбирач

• Модератор
    Topics 100
  • Местоположениенякъде тук на юг:

Публикувано 08 август 2010 - 10:52

започвам да се изкушавам за някакво НТС :o с две батерии обаче хехе

#14 bambo

bambo

Потребител

• ISP
    Topics 6
  • МестоположениеПазарджик:

Публикувано 10 август 2010 - 16:41

Android-ско HTC   :o - със активен 3G, чеква два меила през 5 минути, НИКАКВИ фейсбуци и прочие shit, активно WiFi по около 4-5 часа на ден (закачен SIP клиент към центалта в офиса когато съм там), разговори - средно 40 минути на ден (комбинирано GSM и SIP)
Батерията е преко сили 2 дена. Т.е. на втория ден едвам устисква да се прибера и да я бодна на зарядното. Ако се случи някой по-дълъг разговор следобяда - не устисква до прибиране. Затова - профилактично е на зарядното всяка вечер.
От китайците си взех едно "патронче" в което се слага една батерия АА 1.5V - излиза USB кабел и си зарежда HTC-то в движение. Как от 1.5V батерия зарежда такава на 3.3 - не ми е много ясно, ама работи, позлвам го за екстремни случиаи. Имам и едно слънчево зарядно, подарък от Виваком :-) и то работи, има и към 1000 накрайника за всякакъв вид телефони, то е в колата, дълбок резерв, като ида някъде и съм забравил зарядното на телефона.

Така че, може си ги говорим до утре за по 1 седмица батериите, ама смартфон дето да се ползва що-годе по предназначение, да кара повече от 2 дена нема как да има засега.

#15 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 10 август 2010 - 17:31

От 1,5V на 5V става лесно.. с един чип и няколко пасивни елементи :o Друг е въпроса какъв точно е смисъла от 1,5.. по добре от 3 , ще има повечко живот на батерииките ;D .

#16 bambo

bambo

Потребител

• ISP
    Topics 6
  • МестоположениеПазарджик:

Публикувано 10 август 2010 - 23:29

смисъла май е че е супер малко...диаметъра му е колкото батерията и е само със полвин сантиметър по-дълго. кабелчето му е 1см това е... абе прилича много на това:
http://www.dealextre...ils.dx/sku.2880

#17 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73

Публикувано 11 август 2010 - 06:27

в доста от тези има SMD 7805 или 7806 зависи коя версия е

#18 SS7

SS7

Редовен Потребител

• Собственик
    Topics 32
  • МестоположениеDupnica / Sofia:

Публикувано 29 август 2010 - 21:20

3g   скапва батерията много бързо заради активната сигнализация между телефона и  BSC , която мисля е на няколко минути.

Много тъпо замислено по принцип.

Изключвате 3Г и батерията кара дори седмица. При нужда от по-бърз нет  (щото нормален нет си има и без 3г) го включвате , ползвате и после пак изключвате.

#19 Jon_Smith

Jon_Smith

Потребител

• Потребители
    Topics 1
  • МестоположениеВарна:

Публикувано 29 август 2010 - 22:03

За харченето е вярно обаче на всеки 15 20 мин да влизам и да включвам и изключвам 3Г за да не ми харчи батерията просто е безсмислено. Ползвам iPhone3GS и всяка вечер е на зарядното, по някога още от след обед го бучкам на запалката в колата и този номер с on/off на 3Г при положение че се ползва устройството постоянно някак си не виждам колко ще ми спести.
От друга страна да се кичим с устройства, които не ползваме, да им урязваме функциите, които не ползваме само и само да им държи батерията повечко също е безсмислено и клони към гъзария (за която почивен ден няма)
На повечето устройства батериите им се скапват на втората година и никой от нас не чака устройството му да даде фира в ръцете му следователно все тая... :)

#20 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 29 август 2010 - 22:19

Ами аз го пускам само като слушам on line радио иначе станичките пак малко мудно ама се отварят :)

#21 SS7

SS7

Редовен Потребител

• Собственик
    Topics 32
  • МестоположениеDupnica / Sofia:

Публикувано 29 август 2010 - 22:54

Ами аз използвам на телефона предимно основната му функция - говоренето.

Без 3Г  нет-а  е използваем, а и общо взето не ща да си вадя очите на толкова малък дисплей,

така, че изискването батерията да държи поне поне  2-3 дни е основно ,  а не да ми изгасне в 17 часа например и да ме остави без телефон (което ми се случи 2-3 пъти).

Интересно за какво ползваш мобилен нет (и то бърз - 3Г ) на всеки 15-20 минути :)   . То май това повече клони към гъзарията ..

Аз все още не мога да се насиля да позлвам дори  SSH през телефона. Хем е бавно, хем е неудобно, хем е тъпо.  Закачам го към лаптопа и си свършвам  работата.

А щом телефона не става дори за SSH , за какво друго става ?  Освен за модем. Ма и за модем не става, щото има УСБ пишки за тая цел.

Taka , че точно човек с i-дърво  да ми говори за гъзария - мерси :)

Цитат

За харченето е вярно обаче на всеки 15 20 мин да влизам и да включвам и изключвам 3Г за да не ми харчи батерията просто е безсмислено. Ползвам iPhone3GS и всяка вечер е на зарядното, по някога още от след обед го бучкам на запалката в колата и този номер с on/off на 3Г при положение че се ползва устройството постоянно някак си не виждам колко ще ми спести.
От друга страна да се кичим с устройства, които не ползваме, да им урязваме функциите, които не ползваме само и само да им държи батерията повечко също е безсмислено и клони към гъзария (за която почивен ден няма)
На повечето устройства батериите им се скапват на втората година и никой от нас не чака устройството му да даде фира в ръцете му следователно все тая... :)

#22 Jon_Smith

Jon_Smith

Потребител

• Потребители
    Topics 1
  • МестоположениеВарна:

Публикувано 30 август 2010 - 08:40

Точно за SSH го ползвам най често :) ако не е през него през уеб, общо взето го ползвам вместо лаптоп върши ми идеална работа

#23 Vesko

Vesko

Нов Потребител

• Потребители
    Topics 2
  • МестоположениеShumen:

Публикувано 22 ноември 2011 - 09:27

При iPhone 4 батерията е доста трайна. Тествал съм при изключено 3G i Edge, да трае 3 дни.

#24 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73

Публикувано 22 ноември 2011 - 11:35

само  3 ? при мен на 4-ката я докарвам до 5 дена с 2-3 приложения отворени яркост-а е посредата

#25 dtmf

dtmf

Потребител

• Потребители
    Topics 5

Публикувано 07 януари 2012 - 16:14

Ми то си пише в спецификациите на телефоните още преди много години, че при 3G батериите им издържат по-малко, пример:

Време на готовност (2G/3G)- (350/330)ч.

Иначе от скоро съм на Viva free-5.90 лв за 500 мегабайта бързи ( тел. се закача на 4.5 Мбит/с). След изчерпване на бързите мегабайта следва ограничение на 128к, за това може да се превключи на 2G и да се ползва максимума на EDGE-което е пък 2 пъти по-бързо от ограничението на 128 к и за браузване е добре.

#26 orpheus

orpheus

Нов Потребител

• Потребители
    Topics 0
  • Местоположениена стола пред компютъра:

Публикувано 20 януари 2012 - 10:46

Повечето телефони издържат по-дълго време в режим стедбай когато са на 2G но съм срещал някой, за които дават по-дълго време за 3G, те по-скоро са някакво изключение. Иначе зависи много и от покритието и от настройките на мрежата и от други фактори

Подобни теми Collapse

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни