Към съдържанието

- - - - -

Какво представлява група "ISP"

• Please log in to reply
21 отговора на тази тема

#1 Guest_martidim_*

Guest_martidim_*
  • Гости

Публикувано 21 юни 2010 - 10:01

Преди няколко месеца поискаx включване в група "ISP", нo все още съм с "Изчаква одобрение". Всъщност какви "ползи" има от включването в тази група. Ако има такива какъв е реда за приемане ?

#2 Велин

Велин

Разбирач

• Модератор
    Topics 100
  • Местоположениенякъде тук на юг:

Публикувано 21 юни 2010 - 11:32

истината е, че ако пишеше повече щеше да си разбрал 8) просто има един друг преходен раздел от където се роди идеята за другия. Одобряването става от админ или модератор, критериите са по - скоро по показана заинтересованост, знания и полезност ;D .

п.с. нещо известяването за тез съобщения специално на мен ми е убегнало.

#3 vtbg59

vtbg59

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 32
  • Местоположение0:

Публикувано 21 юни 2010 - 14:10

Цитат

Форума не е предназначен за обсъждане на
нелегални дейности
моля въздържайте се

Това трябва да е логото на "групата ISP" а не всеки посетител да го стряска , просто сами се определяте като такива 'гузен не гонен бяга' .Не чакам някой мод или админ да ме направи член на групата, чакаше се в един друг строй ,там за едни имаше привилегии за други не.Затова мразя такива деления , относно ISP съм такъв отдавна така ,че вече съм 'кръщаван'.

#4 Mupo neTkoB

Mupo neTkoB

Разбирач

• Модератор
    Topics 74
  • МестоположениеVarna:

Публикувано 21 юни 2010 - 14:13

никой не е казал че в раздела ISP се обсъждат дейности противоречащи на "Форума не е предназначен за обсъждане на
нелегални дейности моля въздържайте се
"

#5 vtbg59

vtbg59

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 32
  • Местоположение0:

Публикувано 21 юни 2010 - 14:22

Цитат

никой не е казал че в раздела ISP се обсъждат дейности противоречащи на "Форума не е предназначен за обсъждане на
нелегални дейности моля въздържайте се
"

Какво тогава означава думата ФОРУМ и защо е скрита за 'простолюдието' тогава ?

#6 gbdesign

gbdesign

Редовен Потребител

• ISP
    Topics 7
  • МестоположениеСофия:

Публикувано 21 юни 2010 - 17:59

Това някаква секта трябва да е ;)

#7 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 21 юни 2010 - 18:21

Не е никаква секта нито се обсъждат кой знай какви въпроси, че да правиме от мухата слон. Цялата работа е, че всеки 3 ти стана доставчик с помоща на някой форум който и да е бил той. Обаче има хора който с това си вадят хляба!

#8 vtbg59

vtbg59

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 32
  • Местоположение0:

Публикувано 21 юни 2010 - 19:43

Цитат

Не е никаква секта нито се обсъждат кой знай какви въпроси, че да правиме от мухата слон. Цялата работа е, че всеки 3 ти стана доставчик с помоща на някой форум който и да е бил той. Обаче има хора който с това си вадят хляба!

Хубаво защо е тогава това деление за да имат някой претенций , че са 'повече' от другите.Между другото с малки изключения ISP= имам ланка с 5 суича на кръст , ISP не се дава от мод и админ такъв ако имаш късмет се става (за хубаво или лошо) едина начин е с работа (по дългияначин) другия е 'со паре' (виждал съм как става ) ама от взимат парите не знам.Тъй като темта е започната от 36 март нагледен пример човек който има разбиране личи му съдя по изявите му тук във Форума , човек с мерак да влезе в тази група той трябва да направи 65 поста ,еми да вземе и да пише к'во да е бройка да има.Съгласете се това не е начина или ако е значи е много сбъркан,има и други които са кадърни тук и в даден момент ще изразя мнение стига да е в контекст с темата, с една дума на такива трябва поне едно 'браво' да кажеш.
ISP - Internet Service Provider e много повече от ланажия(в което няма нищо обидно,няма срамна работа а за всяка работа трябва да има хора да я вършат ). В ред на мисли ми стана много интересно около хостинга на форума и последното му преместване на хостване.Едвам се сдържах толкова ISP's а един не предложи да хоства , 2 варианта или няма такива или цинцарлък , а и 3 вариант има сещай се админе(има такава тема с двамата админи ).Една сносна машинка добра мрежова връзка и един близо 100% uptime 24/7/365 (за сървари не говоря мисля се подразбира, очаквам някой да попита какви).

#9 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Разбирач

• ISP
    Topics 397

Публикувано 21 юни 2010 - 19:50

Аз не съм човека който ги решава тия работи. И нямам претенции към абсолютно никой от форума. За хостването не е точно така... то ако е за машинката и връзката ще ги осигуря без пари. Много пъти сме го разисквали тоя въпрос и се оказва по-изгодно да се плаща за хостинг  от колкото да слагаш машина и т.н. ( лично наше мнение с колегите ) . Няма значение колко суйча имаш и колко не - има значение дали си в играта законно или просто си решил да натнеш поредния нет от някъде и да  правиш от нищо нещо.

#10 Влади

Влади

Редовен Потребител

• Собственик
    Topics 110
  • МестоположениеЛондон:

Публикувано 21 юни 2010 - 20:01

Цитат

В ред на мисли ми стана много интересно около хостинга на форума и последното му преместване на хостване.Едвам се сдържах толкова ISP's а един не предложи да хоства , 2 варианта или няма такива или цинцарлък , а и 3 вариант има сещай се админе(има такава тема с двамата админи ).Една сносна машинка добра мрежова връзка и един близо 100% uptime 24/7/365 (за сървари не говоря мисля се подразбира, очаквам някой да попита какви).
Аз мога да взема отношение по това.
Ако става въпрос за сървъри имам си 2, и още 3 на който мога да си правя архиви и който си работят за други цели.
моята цел е съвсем различна от тази да спестя 80 лв годишно и през цялата година да му треперя ( Дали не е паднала връзката ? Дали машината е наред ? Трябва да проверя архивите ! ).
Ако дойде време да прави чак такава посещаемост че суперхостинг да се сърди,просто ще го вдигна на по горен план, но едва ли ще е в близките 2г
Предпочитам да си плащам за хостинг и друг да му мисли и да знам че форума е 24/7
Основната ми цел е форума да не пада и да не му мисля,влизам няколко пати месечно и го архивирам и го тегля локално за всеки случай и мисля че друго не му трябва.

#11 vtbg59

vtbg59

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 32
  • Местоположение0:

Публикувано 21 юни 2010 - 20:28

Цитат

Аз не съм човека който ги решава тия работи. И нямам претенции към абсолютно никой от форума. За хостването не е точно така... то ако е за машинката и връзката ще ги осигуря без пари. Много пъти сме го разисквали тоя въпрос и се оказва по-изгодно да се плаща за хостинг  от колкото да слагаш машина и т.н. ( лично наше мнение с колегите ) . Няма значение колко суйча имаш и колко не - има значение дали си в играта законно или просто си решил да натнеш поредния нет от някъде и да  правиш от нищо нещо.

Зхаех си трябваше да го напиша DNS сървари трябва да има ISP'то (http://bg.wikipedia....ain_Name_System ) за да хоства даден домейн,на клиенти се предоставя хостинг стига двете страни да са доволни.Размера има значение , на мрежата в случая по точно броя на потребителите техния брой е определящ за качественото развитие на мрежата и най важното допълнителните услуги които педлагаш телефония, HD tv,гейм сървари гъвкави решения по свързаност(общини,училища,здравни заведения ,аптеки и др.) хостинг (при нас всеки може да има безплатен хост от типа  name.name.isp.bg   name.name=hostname фактически се състои от 2 имена пазделени с точка напр.  mama.bojka.ISP.BG ) при наличие на регистриран домейн  се хоства както си е напр.  mikrotik-bg.net . За днес толкова да ни извини 36 март ,че му кепазим темата .

#12 vtbg59

vtbg59

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 32
  • Местоположение0:

Публикувано 21 юни 2010 - 20:38

Цитат

Цитат

В ред на мисли ми стана много интересно около хостинга на форума и последното му преместване на хостване.Едвам се сдържах толкова ISP's а един не предложи да хоства , 2 варианта или няма такива или цинцарлък , а и 3 вариант има сещай се админе(има такава тема с двамата админи ).Една сносна машинка добра мрежова връзка и един близо 100% uptime 24/7/365 (за сървари не говоря мисля се подразбира, очаквам някой да попита какви).
Ако става въпрос за сървъри имам си 2, и още 3 на който мога да си правя архиви и който си работят за други цели.
моята цел е съвсем различна от тази да спестя 80 лв годишно и през цялата година да му треперя ( Дали не е паднала връзката ? Дали машината е наред ? Трябва да проверя архивите ! ).
Ако дойде време да прави чак такава посещаемост че суперхостинг да се сърди,просто ще го вдигна на по горен план, но едва ли ще е в близките 2г
Предпочитам да си плащам за хостинг и друг да му мисли и да знам че форума е 24/7
Основната ми цел е форума да не пада и да не му мисля,влизам няколко пати месечно и го архивирам и го тегля локално за всеки случай и мисля че друго не му трябва.

Кажи го с 2 думи не ми е работа да се занимавам с хостинг , значи не си и ISP .Ако много ти трябват 80'те лева кажи да ти ги пратя(гледам и сметка отрита) ако си още в UK около Лондон на ръка в паунд(имам френд който работи от няколко години там, отчасти моя школа).В замяна леки забелележки(по Форума) който ще трябва да изпълниш !Споко като на  SS7 са с малко допълнения .

#13 Влади

Влади

Редовен Потребител

• Собственик
    Topics 110
  • МестоположениеЛондон:

Публикувано 21 юни 2010 - 20:49

Цитат

Цитат

Цитат

Кажи го с 2 думи не ми е работа да се занимавам с хостинг , значи не си и ISP .Ако много ти трябват 80'те лева кажи да ти ги пратя(гледам и сметка отрита) ако си още в UK около Лондон на ръка в паунд(имам френд който работи от няколко години там, отчасти моя школа).В замяна леки забелележки(по Форума) който ще трябва да изпълниш !Споко като на  SS7 са с малко допълнения .
Колега ти май нещо не си на кеф днес.
Сметката изобщо не е открита с такава цел а някои просто изяви желание, че иска да помогне.
Това дали сега се занимавам с това и дали ми се занимава с хостинг мисля че няма нищо общо с темата и форума, важното е че форума работи
И никъде не съм писал че искам пари.
Това че SS7 ме базика тук по темите изобщо не му обръщам внимание.

пс
И DNS си си имам 3 броя,не е там работата дано си ме разбрал правилно и колегата долу се е изказал много правилно
Имам сървърчета в скоби че по силна десктоп машина повечето хора я приемат за сървър

#14 kokaracha

kokaracha

Редовен Потребител

• ISP
    Topics 29
  • Местоположение0:

Публикувано 21 юни 2010 - 20:51

ISP - Internet Service Provider e много повече от ланажия(в което няма нищо обидно,няма срамна работа а за всяка работа трябва да има хора да я вършат ). В ред на мисли ми стана много интересно около хостинга на форума и последното му преместване на хостване.Едвам се сдържах толкова ISP's а един не предложи да хоства , 2 варианта или няма такива или цинцарлък , а и 3 вариант има сещай се админе(има такава тема с двамата админи ).Една сносна машинка добра мрежова връзка и един близо 100% uptime 24/7/365 (за сървари не говоря мисля се подразбира, очаквам някой да попита какви).

Малко ти се размиват представите за доставка на интернет и уебхостинг.Това че  тук има хора с възможност да предложат стабилна скорост или машини не означава че са оборудвани и подготвени за изискванията на хостинг.
Владко си е направил правилно сметката че с 8хх усера общо не му трябва супер сървъра ти колокиран в горно нанадолнище а му трябва контролен панел и бърза подръжка в случаи на нужда.
Та докато си пия бирата мога да ти сметна и набърже масрафа около една такава хостинг кошница в случаи че решиш да правиш подаръци.
Кошница -2К пари
Интернет -100 лева/месец (1/100мбс интернет/бг пееринг)
Ток          - 40лв/месец
Панел      - 600лв еднократно

Ракове/вентилации и упиеси няма да ти смятам щот може и да имаш някакви.
Пари за администрация пак няма да ти смятам щото ти предлагам да ти я правя безплатно,естесвено че ще си преместя саитовете при тебе обаче.

#15 vtbg59

vtbg59

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 32
  • Местоположение0:

Публикувано 21 юни 2010 - 21:34

Цитат

Малко ти се размиват представите за доставка на интернет и уебхостинг.Това че  тук има хора с възможност да предложат стабилна скорост или машини не означава че са оборудвани и подготвени за изискванията на хостинг.
Владко си е направил правилно сметката че с 8хх усера общо не му трябва супер сървъра ти колокиран в горно нанадолнище а му трябва контролен панел и бърза подръжка в случаи на нужда.
Та докато си пия бирата мога да ти сметна и набърже масрафа около една такава хостинг кошница в случаи че решиш да правиш подаръци.
Кошница -2К пари
Интернет -100 лева/месец (1/100мбс интернет/бг пееринг)
Ток          - 40лв/месец
Панел      - 600лв еднократно

Ракове/вентилации и упиеси няма да ти смятам щот може и да имаш някакви.
Пари за администрация пак няма да ти смятам щото ти предлагам да ти я правя безплатно,естесвено че ще си преместя саитовете при тебе обаче.

Прочети внимателно какво съм писал всичко това е работещо в момента , какви 3к лева ми смяташ на сергия ли продаваш ,май бирата ти идва в повече.КРАЙ, ТЕМАТА Е Какво представлява група "ISP"  да уважим титуляра , ако на някой му станало интерсно да се пусне друга тема .

#16 Велин

Велин

Разбирач

• Модератор
    Topics 100

Публикувано 21 юни 2010 - 22:22

Цитат

ТЕМАТА Е Какво представлява група "ISP"  да уважим титуляра , ако на някой му станало интерсно да се пусне друга тема .

Може би трябва да се отбележи, че до раздела имат достъп и хора които не са Интернет провайдъри, но са в тази област. Идеята дойде в действителност от Миле но аз мисля че леко еволюира и не е баш това което трябваше да стане. На последната среща на форума се видя кои бяхме , дето се вика сплотихме колектива, това още повече ни насърчи в тая посока, с някои колеги поддържаме връзка не само чрез форума но без форума не може а раздела е добре дошъл.

п.с. молбата на 36март беше удовлетворена още на обяд щом прочетох поста, интересното е, че преди това сме разменяли няколко мейла но не е ставало въпрос за форума.

#17 edemy2001

edemy2001

Редовен Потребител

• ISP
    Topics 27
  • Местоположение0:

Публикувано 22 юни 2010 - 14:39

Цитат

.....КРАЙ, ТЕМАТА Е Какво представлява група "ISP"  да уважим титуляра , ако на някой му станало интерсно да се пусне друга тема .

Най-накрая си дойдохме на думата, че не бива да засир.ме темите на членовете и не такива на форума.
Извинявай vtbg59, че използувах точно твой цитат за да се аргументирам.
Велине, радвам се, че проблема на колегата е разрешен.
А, относно темата - не би следвало да пишем повече тук, след като проблема е приключен, ако някой има още нещо по въпроса за ISP и не-ISP и т.н. да създаде съотвената тема. Аз лично няма да добавя и дума към това, независимо от отговорите, ако не са по темата.

#18 Mile

Mile

Разбирач

• ISP
    Topics 59
  • МестоположениеСвоге:

Публикувано 23 юни 2010 - 21:49

Идеята е да не прави бизнес план и етк на хора започващи идиотщината наречена isp. Иначе майната му повечето решения не са тайна за никой.

#19 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 24 юни 2010 - 17:21

Всеки който има интерес да развива теми, тясно свързани с бизнеса ИСП, или теми които не трябва да се виждат от простолюдието, клиентите, големите телекоми, е добре дошъл да се покаже като културен човек с известен брой постове, и да иска достъп до раздела.

#20 gbdesign

gbdesign

Редовен Потребител

• ISP
    Topics 7
  • МестоположениеСофия:

Публикувано 24 юни 2010 - 17:48

Явно мойта 100 не стигат...да оспамя със сто и първият :o

#21 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 24 юни 2010 - 18:14

Стига се цъкли :o Ще ти изхвръкне очото :)

Идеята на постовете е че може да се прецени достатъчно добре че става въпрос за човек с глава на раменете си а не някой напълно ку-ку  Ако иска някой сигурно може да прати и CV на админите или видеоклипче с нещо  Но се съмнявам някой с 0 поста да получи достъп.

#22 Велин

Велин

Разбирач

• Модератор
    Topics 100

Публикувано 24 юни 2010 - 23:29

Цитат

Явно мойта 100 не стигат...да оспамя със сто и първият

Важното е да имаш желание :o

Подобни теми Collapse

1 потребител(и) четат тази тема