Какво представлява група "ISP"
#1 Guest_martidim_*
Публикувано 21 юни 2010 - 10:01
Публикувано 21 юни 2010 - 11:32
п.с. нещо известяването за тез съобщения специално на мен ми е убегнало.
Публикувано 21 юни 2010 - 14:10
Цитат
нелегални дейности моля въздържайте се
Това трябва да е логото на "групата ISP" а не всеки посетител да го стряска , просто сами се определяте като такива 'гузен не гонен бяга' .Не чакам някой мод или админ да ме направи член на групата, чакаше се в един друг строй ,там за едни имаше привилегии за други не.Затова мразя такива деления , относно ISP съм такъв отдавна така ,че вече съм 'кръщаван'.
Публикувано 21 юни 2010 - 14:13
нелегални дейности моля въздържайте се "
Публикувано 21 юни 2010 - 14:22
Цитат
нелегални дейности моля въздържайте се "
Какво тогава означава думата ФОРУМ и защо е скрита за 'простолюдието' тогава ?
Публикувано 21 юни 2010 - 17:59
Публикувано 21 юни 2010 - 18:21
Публикувано 21 юни 2010 - 19:43
Цитат
Хубаво защо е тогава това деление за да имат някой претенций , че са 'повече' от другите.Между другото с малки изключения ISP= имам ланка с 5 суича на кръст , ISP не се дава от мод и админ такъв ако имаш късмет се става (за хубаво или лошо) едина начин е с работа (по дългияначин) другия е 'со паре' (виждал съм как става ) ама от взимат парите не знам.Тъй като темта е започната от 36 март нагледен пример човек който има разбиране личи му съдя по изявите му тук във Форума , човек с мерак да влезе в тази група той трябва да направи 65 поста ,еми да вземе и да пише к'во да е бройка да има.Съгласете се това не е начина или ако е значи е много сбъркан,има и други които са кадърни тук и в даден момент ще изразя мнение стига да е в контекст с темата, с една дума на такива трябва поне едно 'браво' да кажеш.
ISP - Internet Service Provider e много повече от ланажия(в което няма нищо обидно,няма срамна работа а за всяка работа трябва да има хора да я вършат ). В ред на мисли ми стана много интересно около хостинга на форума и последното му преместване на хостване.Едвам се сдържах толкова ISP's а един не предложи да хоства , 2 варианта или няма такива или цинцарлък , а и 3 вариант има сещай се админе(има такава тема с двамата админи ).Една сносна машинка добра мрежова връзка и един близо 100% uptime 24/7/365 (за сървари не говоря мисля се подразбира, очаквам някой да попита какви).
Публикувано 21 юни 2010 - 19:50
Публикувано 21 юни 2010 - 20:01
Цитат
Ако става въпрос за сървъри имам си 2, и още 3 на който мога да си правя архиви и който си работят за други цели.
моята цел е съвсем различна от тази да спестя 80 лв годишно и през цялата година да му треперя ( Дали не е паднала връзката ? Дали машината е наред ? Трябва да проверя архивите ! ).
Ако дойде време да прави чак такава посещаемост че суперхостинг да се сърди,просто ще го вдигна на по горен план, но едва ли ще е в близките 2г
Предпочитам да си плащам за хостинг и друг да му мисли и да знам че форума е 24/7
Основната ми цел е форума да не пада и да не му мисля,влизам няколко пати месечно и го архивирам и го тегля локално за всеки случай и мисля че друго не му трябва.
Публикувано 21 юни 2010 - 20:28
Цитат
Зхаех си трябваше да го напиша DNS сървари трябва да има ISP'то (http://bg.wikipedia....ain_Name_System ) за да хоства даден домейн,на клиенти се предоставя хостинг стига двете страни да са доволни.Размера има значение , на мрежата в случая по точно броя на потребителите техния брой е определящ за качественото развитие на мрежата и най важното допълнителните услуги които педлагаш телефония, HD tv,гейм сървари гъвкави решения по свързаност(общини,училища,здравни заведения ,аптеки и др.) хостинг (при нас всеки може да има безплатен хост от типа name.name.isp.bg name.name=hostname фактически се състои от 2 имена пазделени с точка напр. mama.bojka.ISP.BG ) при наличие на регистриран домейн се хоства както си е напр. mikrotik-bg.net . За днес толкова да ни извини 36 март ,че му кепазим темата .
Публикувано 21 юни 2010 - 20:38
Цитат
Цитат
Ако става въпрос за сървъри имам си 2, и още 3 на който мога да си правя архиви и който си работят за други цели.
моята цел е съвсем различна от тази да спестя 80 лв годишно и през цялата година да му треперя ( Дали не е паднала връзката ? Дали машината е наред ? Трябва да проверя архивите ! ).
Ако дойде време да прави чак такава посещаемост че суперхостинг да се сърди,просто ще го вдигна на по горен план, но едва ли ще е в близките 2г
Предпочитам да си плащам за хостинг и друг да му мисли и да знам че форума е 24/7
Основната ми цел е форума да не пада и да не му мисля,влизам няколко пати месечно и го архивирам и го тегля локално за всеки случай и мисля че друго не му трябва.
Кажи го с 2 думи не ми е работа да се занимавам с хостинг , значи не си и ISP .Ако много ти трябват 80'те лева кажи да ти ги пратя(гледам и сметка отрита) ако си още в UK около Лондон на ръка в паунд(имам френд който работи от няколко години там, отчасти моя школа).В замяна леки забелележки(по Форума) който ще трябва да изпълниш !Споко като на SS7 са с малко допълнения .
Публикувано 21 юни 2010 - 20:49
Цитат
Цитат
Цитат
Кажи го с 2 думи не ми е работа да се занимавам с хостинг , значи не си и ISP .Ако много ти трябват 80'те лева кажи да ти ги пратя(гледам и сметка отрита) ако си още в UK около Лондон на ръка в паунд(имам френд който работи от няколко години там, отчасти моя школа).В замяна леки забелележки(по Форума) който ще трябва да изпълниш !Споко като на SS7 са с малко допълнения .
Сметката изобщо не е открита с такава цел а някои просто изяви желание, че иска да помогне.
Това дали сега се занимавам с това и дали ми се занимава с хостинг мисля че няма нищо общо с темата и форума, важното е че форума работи
И никъде не съм писал че искам пари.
Това че SS7 ме базика тук по темите изобщо не му обръщам внимание.
пс
И DNS си си имам 3 броя,не е там работата дано си ме разбрал правилно и колегата долу се е изказал много правилно
Имам сървърчета в скоби че по силна десктоп машина повечето хора я приемат за сървър
Публикувано 21 юни 2010 - 20:51
Малко ти се размиват представите за доставка на интернет и уебхостинг.Това че тук има хора с възможност да предложат стабилна скорост или машини не означава че са оборудвани и подготвени за изискванията на хостинг.
Владко си е направил правилно сметката че с 8хх усера общо не му трябва супер сървъра ти колокиран в горно нанадолнище а му трябва контролен панел и бърза подръжка в случаи на нужда.
Та докато си пия бирата мога да ти сметна и набърже масрафа около една такава хостинг кошница в случаи че решиш да правиш подаръци.
Кошница -2К пари
Интернет -100 лева/месец (1/100мбс интернет/бг пееринг)
Ток - 40лв/месец
Панел - 600лв еднократно
Ракове/вентилации и упиеси няма да ти смятам щот може и да имаш някакви.
Пари за администрация пак няма да ти смятам щото ти предлагам да ти я правя безплатно,естесвено че ще си преместя саитовете при тебе обаче.
Публикувано 21 юни 2010 - 21:34
Цитат
Владко си е направил правилно сметката че с 8хх усера общо не му трябва супер сървъра ти колокиран в горно нанадолнище а му трябва контролен панел и бърза подръжка в случаи на нужда.
Та докато си пия бирата мога да ти сметна и набърже масрафа около една такава хостинг кошница в случаи че решиш да правиш подаръци.
Кошница -2К пари
Интернет -100 лева/месец (1/100мбс интернет/бг пееринг)
Ток - 40лв/месец
Панел - 600лв еднократно
Ракове/вентилации и упиеси няма да ти смятам щот може и да имаш някакви.
Пари за администрация пак няма да ти смятам щото ти предлагам да ти я правя безплатно,естесвено че ще си преместя саитовете при тебе обаче.
Прочети внимателно какво съм писал всичко това е работещо в момента , какви 3к лева ми смяташ на сергия ли продаваш ,май бирата ти идва в повече.КРАЙ, ТЕМАТА Е Какво представлява група "ISP" да уважим титуляра , ако на някой му станало интерсно да се пусне друга тема .
Публикувано 21 юни 2010 - 22:22
Цитат
Може би трябва да се отбележи, че до раздела имат достъп и хора които не са Интернет провайдъри, но са в тази област. Идеята дойде в действителност от Миле но аз мисля че леко еволюира и не е баш това което трябваше да стане. На последната среща на форума се видя кои бяхме , дето се вика сплотихме колектива, това още повече ни насърчи в тая посока, с някои колеги поддържаме връзка не само чрез форума но без форума не може а раздела е добре дошъл.
п.с. молбата на 36март беше удовлетворена още на обяд щом прочетох поста, интересното е, че преди това сме разменяли няколко мейла но не е ставало въпрос за форума.
Публикувано 22 юни 2010 - 14:39
Цитат
Най-накрая си дойдохме на думата, че не бива да засир.ме темите на членовете и не такива на форума.
Извинявай vtbg59, че използувах точно твой цитат за да се аргументирам.
Велине, радвам се, че проблема на колегата е разрешен.
А, относно темата - не би следвало да пишем повече тук, след като проблема е приключен, ако някой има още нещо по въпроса за ISP и не-ISP и т.н. да създаде съотвената тема. Аз лично няма да добавя и дума към това, независимо от отговорите, ако не са по темата.
Публикувано 23 юни 2010 - 21:49
Публикувано 24 юни 2010 - 17:21
Публикувано 24 юни 2010 - 17:48
Публикувано 24 юни 2010 - 18:14
Идеята на постовете е че може да се прецени достатъчно добре че става въпрос за човек с глава на раменете си а не някой напълно ку-ку Ако иска някой сигурно може да прати и CV на админите или видеоклипче с нещо Но се съмнявам някой с 0 поста да получи достъп.
Публикувано 24 юни 2010 - 23:29
Цитат
Важното е да имаш желание
Подобни теми
| Тема | Форум | Автор | Общо | Последно мнение | |
|---|---|---|---|---|---|
Какво е Slackware? |
Linux | RedHat_911 |
|
|
|
Snooper - какво , как и защо |